Ponte della Musica Rome, nieuwste brug van de stad.

Ponte della Musica Rome

De Ponte della Musica (“Brug van de Muziek”) in Rome verbindt de Lungotevere Cadorno en de Foro Italico met het Piazza Gentile Da Fabriano en de Via Guido Reni (waar het MAXXI Museum voor 21e eeuwse kunst gehuisvestigd is) in de wijk Flaminio.

Ponte della Musica Rome

Ingewijd op 21 April 2011, is het de nieuwste brug van Rome (mits je de Ponte Ostiense, die in 2012 klaar was en niet over water maar over een spoor- en metrolijn gaat niet meetelt).

De Ponte della Musica dankt zijn naam aan het Auditorium Parco della Musica, al had hij wat dat betreft net zo goed Ponte dello Sport kunnen heten, aangezien het Olympische Stadium, het Flaminio Stadion en het zwem- en tennisstadion van Rome net zo dichtbij zijn.

Toen men met de bouw van de brug begon, was het de bedoeling dat hij enkel voor fietsers en voetgangers toegankelijk zou zijn, maar later werd hij aangepast om ook het openbaar vervoer doorgang te kunnen geven.

De Ponte della Musica is 19 meter breed en 190 meter lang. Hij bestaat uit twee stalen bogen. De brug wordt door trappen met de oevers aan weerszijden verbonden.

De Britse firma Powell Williams, had in 2000 een internationale competitie gewonnen om de brug te mogen ontwerpen.

Ponte della Musica Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *