Pincio Heuvel Rome

De Pincio Heuvel strekt zich uit van het Piazza del Popolo tot de Spaanse Trappen en bij beide uiteinden van het Terrazza del Pincio is er een terras met een schitterend uitkijkpunt over de hele stad.

Weetjes Pincio Heuvel Rome

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het terras loopt van ongeveer het Piazzale Napoleone I tot de Viale della Trinità dei Monti. Wijk: Campo Marzio. Metro: Flaminio, Spagna (lijn A). Het beste moment om de wandeling te maken is tegen zonsondergang.

Geschiedenis Pincio Heuvel Rome

Pincio Heuvel Rome
In 1862 was dit het uitzicht van de Pincio Heuvel.

Al in de Romeinse tijd was de Pincio een populaire plek en rijke families hadden er dan ook vaak buitenhuizen. Het was één van die families (de Pincio) die hun naam aan de heuvel gaf.

Tegen het einde van de 3e eeuw kwam de hele heuvel binnen de toen gebouwde Aureliaanse Muur te liggen.

Nadat de Italiaanse staat de Villa Borghese gekocht had bouwde men een brug die de heuvel met dit park verenigde.

De Pincio heuvel is in 1834 door de architekt Valadier tot een publiek park omgevormd. Sindsdien is het vooral tijdens de avonduren een favoriete plek voor zowel Romeinen als toeristen.

Op het noordelijke punt kijkt men neer op het Piazza del Popolo en op heldere dagen ziet men de Koepel van de Sint Pieter en zelfs het Garibaldi Monument op de top van de Janiculum heuvel.

Vanf hier loopt men richting Spaanse Trappen, waar een ander schitterend panorama wacht. Net vòòr de trappen en de Trinità de’ Monti Kerk kan men de koepels, kerktorens en daken van een aantal van de beroemdste bezienswaardigheden van Rome zien.

Onderweg wandelt men langs een aantal mooie gehouwen, waaronder het Casina Valadier en de Villa Medici. Ter hoogte van dit laatste gebouw kijkt men neer op de fontein die de Vasca del Pincio genoemd wordt.

Ook staan er langs de weg en in het park meer dan 200 borstbeelden.

Pincio Heuvel – Rome

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *