Piazza Sidney Sonnino Rome

Het Piazza Sydney Sonnino ligt aan de rechterkant van de Viale Trastevere, meteen na het oversteken van de Ponte Garibaldi in Rome. Het is gewijd aan een voormalig minister-president van Italiƫ. De belangrijkste gebouwen zijn het Palazzo degli Anguillara en de San Crisogono Basiliek.

Piazza Sidney Sonnino Rome

Geschiedenis en beschrijving

Piazza Sydney Sonnino Rome
The Torre degli Anguillara and the Casa di Dante.

De belangrijkste bezienswaardigheid op het Piazza Sonnino is het middeleeuwse Palazzo degli Anguillari, met zijn gekanteelde toren. Het gebouw, dat niet toegankelijk is voor toeristen, is de huidige zetel van het Casa di Dante. Dit is een nogal misleidende naam, aangezien de grote dichter zelfs nooit in Rome heeft gewoond.

Baron Giorgio Sidney Sonnino (1847-1922) bekleedde rond de Eerste Wereldoorlog verschillende regeringsfuncties, waaronder die van premier. Sonnino was van joodse afkomst, maar had een Britse moeder.

Zelfs tijdens het fascistische bewind van Mussolini werd de naam van het plein niet veranderd, ondanks Sonnino’s joodse achtergrond. Het vernoemen van het plein naar een joodse persoon was ook een erkenning van het feit dat de eerste joden in Rome zich voornamelijk in Trastevere hadden gevestigd.

Piazza Sonnino, Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.