Piazza San Simeone Fontein Rome

De Piazza San Simeone Fontein is één van de vele tegen het einde van de 16e eeuw ontworpen fonteinen in Rome. De ontwerper was zoals gewoonlijk Giacomo della Porta en de fontein stond oorspronkelijk in het Piazza Montanara.

Piazza San Simeone Fontein Rome

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van de Fontana di Piazza San Simeone is Piazzette San Simeone, snc – Rome. Wijk: Ponte. De fontein kan op elk moment van de dag gratis bezichtigd worden.

Geschiedenis en beschrijving

Piazza San Simeone Fontein Rome
Piazza San Simeone Fontein

De Piazza San Simeone Fontein is in 1589 door Giacomo della Porta ontworpen. De fontein is niet erg groot en eenvoudiger van opzet dan de meeste door de architect in die tijd ontworpen fonteinen.

Na de voltooing van het Acqua Felice Aquaduct werden verschillende fonteinen in de centrale wijken van de stad gebouwd.

De beeldhouwer die het ontwerp van Della Porta ten uivoer bracht was Pietro Gucci.

De fontein stond oorspronkelijk op het nu niet meer bestaande Piazza Montanara. Dit bevond zich aan de voet van het Kapitool en werd in 1932 door Mussolini gesloopt bij de aanleg van de Via del Mare.

De fontein bestaat uit een ronde kuip, met een tweede, kleinere kuip erboven. De hogere kuip werd pas in 1696 toegevoegd.

In 1829 werd de onderste kuip vervangen door een nieuwe. Hierbij werden ook de pauselijke wapenschilden vervangen door die van de vier Conservatori, de belangrijkste magistraten van de stad.

In 1932 werd de hele fontein naar de Giardino degli Aranci (“Sinaasappeltuin”) op het Aventijn verplaatst.

Vanaf 1973 staat de fontein op de huidige plek, op het Piazza San Simeone. Het monument staat direct voor het historische Palazzo Lancellotti ai Coronari.

Piazzette San Simeone, snc – Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.