Piazza in Piscinula Rome

Het Piazza in Piscinula is een plein in de wijk Trastevere in Rome. De belangrijkste gebouwen aan het plein zijn het Casa dei Mattei en de San Benedetto in Piscinula Kerk.

Piazza in Piscinula Rome

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het Piazza in Piscinula bevindt zich in de wijk Trastevere. Bus: H, 23,271,280. Tram: 8. Het plein is altijd open en kan gratis gezien worden.

Geschiedenis en beschrijving

De naam Piazza in Piscinula is afkomstig van een aantal antieke Romeinse baden die zich ooit bevonden op het plek waar het plein is aangelegd (piscina betekent zwembad).

Wanneer men de 18e eeuwse fa├žade van de San Benedetto in Piscinula Kerk aanschouwt, zal men niet meteen verwachten dat deze al sinds de 4e eeuw bestaat.

Het gebouw tegenover deze kerk bestaat al sinds de middeleeuwen. Dit Casa dei Mattei was de woning van een uiterst welstaande en zeer invloedrijke familie. De mate van deze invloed werd in de 15e eeuw duidelijk toen ze de zijde van de paus kozen in een conflict, wat er toe leidde dat er een (voorlopig) einde kwam aan het seculaire bewind van de stad.

Nadat er een aantal moorden gepleegd waren in het Casa dei Mattei, zou de familie in de 16e eeuw ervoor kiezen om in een nieuwgebouwd paleis in het toenmalige Ghetto te gaan wonen.

Piazza in Piscinula, Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.