Piazza Mattei Rome

Piazza Mattei Rome (Palazzo Giacomo Mattei)

Het Piazza Mattei wordt tot de mooiste pleinen van Rome gerekend. De grootste trekpleisters van dit centrale plein zijn het Palazzo Costaguti en, vooral, de Schildpaddenfontein. Het plein is genoemd naar een invloedrijke familie, die er ook een aantal paleizen heeft laten bouwen.

Piazza Mattei Rome

De Schildpaddenfontein (Fontana delle Tartarughe) staat midden op het Piazza Mattei. Deze fontein is, net als veel Romeinse fonteinen in die buurt, tegen het einde van de 16e eeuw door Giacomo della Porta ontworpen.

Het interieur van het Palazzo Costaguti wordt opgeluisterd door plafondschilderingen van beroemde artiesten als Guercino, Domenichino, Lanfranco en anderen. Het is nog steeds eigendom van de familie waarnaar het genoemd is.

De twee lagere gebouwen met de sobere voorgevels vormen samen het Palazzo Giacomo Mattei. Waarschijnlijk was Nanni di Baccio Bigio de architect. De gebouwen stammen uit het einde van de 15e en het begin van de 16e eeuw. Ze maakten deel uit van een groep herenhuizen die samen als Isola Mattei (“eiland van Mattei”) bekend stonden. Dit waren behalve het al genoemde Palazzo Giacomo Matteo, het Palazzo Mattei di Giove, het Palazzo Mattei di Paganica en het Palazzo Caetani.

Piazza Mattei, Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.