Piazza del Quirinale Rome

Het Piazza del Quirinale bevindt zich bovenop de heuvel van dezelfde naam, die de hoogste is van de bekende 7 heuvels waarop Rome gebouwd is. Eén van de redenen om dit plein te bezoeken is dan ook het vergezicht op de Sint Pietersbasiliek.

Piazza del Quirinale Rome

Bezienswaardigheden

Fontana dei Dioscuri - Piazza del Quirinale Rome

Het Piazza del Quirinale wordt gedomineerd door het Palazzo del Quirinale (Quirinaalpaleis), de huidige zetel van de Italiaanse President.

In het centrum van het plein staat de Obelisco Quirinale. Deze is hier in 1786 geplaatst, na eerst bij het Mausoleum van Augustus gestaan te hebben.

De twee meer dan vijf meter hoge standbeelden van de Dioscuri Castor en Pollux bij de obelisk staan er al sinds 1588 en zijn er in opdracht van Paus Sixtus V geplaatst. In 1818 is er een fontein bij geplaatst, die de Fontein van de Dioscuri heet.

Behalve het Palazo del Quirininale staan er nog twee indrukwekkende gebouwen rond het plein. Het Palazzo della Consulta is in 1734 gebouwd door Ferdinando Fuga (in opdracht van Paus Clemens XII) en het Palazzo Pallavicini-Rospigliosi (1603).

Behalve in Augustus kan de wisseling van de wacht elke dag op het plein gezien worden.

Piazza del Quirinale – Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.