Piazza Colonna Rome

Het Piazza Colonna is gelegen in het hartje van Rome, aan de grootste winkelstraat van de stad, de Via del Corso, die eigenlijk zo’n beetje door het oostelijke gedeelte van dit rechthoekige plein loopt. Langs het plein staan statige regeringsgebouwen en één van de meest prestigieuze winkelgalerijen van Rome.

Weetjes Piazza Colonna Rome

Practische Informatie

Adres: Piazza Colonna (Distrikt: Colonna). Openbaar vervoer: Bus: 53, 62, 71, 80, 85, 116, 119, 160, 175, 492, n4, n5, n12. Routebeschrijving: Vanaf Termini neemt U metro lijn A naar Barberini en dan bus 80 (1 halte).

Geschiedenis Piazza Colonna

Piazza Colonna is tegen het einde van de 16e eeuw aangelegd, in opdracht van Paus Sixtus V en heeft haar naam te danken aan het meest opvallende kenmerk ervan, de grote zuil van Marcus Aurelius, die midden op het plein staat, en zich hier al sinds het jaar 193 bevindt.

Bezienswaardigheden Piazza Colonna

Het standbeeld bovenop de zuil van Marcus Aurelius is niet van Marcus Aurelius maar van Sint Paulus en is er pas in 1589 (door Paus Sixtus V) geplaatst.

Aan de noordkant van het plein staat het Palazzo Chigi, één van de zetels van de regering.

Het Palazzo Ferraioli aan de westkant deed vroeger dienst als het Pauselijke Postkantoor.

Aan dezelfde kant staat het kleine kerkje Santi Bartolomeo ed Alessandro dei Bergamaschi.

Waar ooit de Tempel van Marcus Aurelius stond, aan de westkant van het Piazza Colonna, bevindt zich nu het Palazzo Wedekind, met een rij zuilen die uit de oude Romeinse stad Veii afkomstig is.

De fontein die op het plein staat heet simpelweg de Fontein van Piazza Colonna en is ontworpen door Giacomo della Porta.

De Galleria Alberto Sordi is een overdekte winkelgalerij, die in 2003, na een langdurige restauratie, opnieuw geopend is.

Voetbal (AS Roma)

Op het Piazza Colonna, 360 bevindt zich de meest centrale van de AS Roma Stores. Dit zijn officiële verkooppunten van de voetbalclub AS Roma, waar men (tegen uiterst officiële prijzen) merchandise, maar ook kaartjes voor de wedstrijden van deze club kan kopen. Zorg er wel voor legitimatie bij U te hebben. (Tel. +39 0669924643)

Piazza Colonna – Rome

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *