Piazza Cavour Rome

Het Piazza Cavour is het grootste en indrukwekkendste plein in de wijk Prati in Rome. Een van de lange kanten van het plein wordt in zijn geheel in beslag genomen door het Palazzo della Giustizia.

Piazza Cavour Rome

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Piazza Cavour Rome
Piazza Cavour

Adres: Piazza Cavour, Rome. Het plein is op elk moment van de dag gratis toegankelijk.

Geschiedenis en beschrijving

De aanleg van het Piazza Cavour begon in 1884. De werkzaamheden vorderden iets langzamer dan verwacht, omdat de gelijktijdige bouw (1889 tot 1910) van het Palazzo dell Giustizia voor vertraging zorgde.

De ontwerper van de in 1910 ingewijde tuin was Nicodemo Severi.

Hoewel er al in 1884 een competitie uitgeschreven was voor het Monument voor Cavour, kwam dit pas in 1895 op het plein te staan.

De verschillende soorten palmbomen die op het plein staan werden gekocht van de stad Ventimiglia, de grensstad met Frankrijk. De bomen moesten daar weg om plaats te maken voor het nieuw te bouwen station. Behalve de palmbomen staan op het Piazza Cavour ook pijnbomen, oleanders, liguster, viburnums, cercis en granaatappelbomen.

Het plein is gewijd aan de uit Turijn afkomstige Graaf Camillo Benso di Cavour (1810-1861). Deze staatsman, die gezien wordt als de architect van de Italiaanse grondwet, was de eerste premier van het nieuwe land Italië. Helaas zou hij, slechts twee maanden na zijn aanstelling, aan tengevolge van een beroerte sterven.

Piazza Cavour, Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.