Palazzo Sora Rome

Het Palazzo Sora (ook wel het Palazzo Fieschi Sora) is een historisch gebouw aan de Corso Vittorio Emanuele II in Rome. Het is eigendom van de gemeente.

Weetjes Palazzo Sora Rome

Het adres van het Palazzo Sora is Corso Vittorio Emanuele II, 217 – Rome. Wijk: Ponte. Het gebouw is eigendom van de gemeente en kan

Geschiedenis Palazzo Sora Rome

Het Palazzo Sora is in de 15e eeuw in opdracht van Graaf Lavagna Urbano Fieschi gebouwd en later door diens broer Nicola uitgebreid. Oorspronkelijk had het drie verdiepingen en twee torens aan de uiteinden.

Eerst werd het aan de Savelli verkocht en vervolgens (eind 16e eeuw) kwam het in handen van Paus Gregorius XIII, wiens familienaam Boncompagni Duchi di Sora was.

In de 17e eeuw werd het één van de middelpunten van het intellectuele Romeinse leven en in de 18e eeuw werd het de zetel van de Accademia dei Quiriti.

In de 19e eeuw werd het tot Kazerne van de Cavalerie omgebouwd.

In 1889 werd het eigendom van de Italiaanse Staat en toen de Corso Vittorio Emanuele II aangelegd werd, werd de façade neergehaald om een stuk naar achteren op identieke wijze opnieuw opgebouwd te worden.

In 1992, nu als eigendom van de gemeente, werd het opniew omgebouwd, nu tot school.

De façade aan de Corso Vittorio zijde heeft twee verdiepingen, plus een verhoging die uit de 20e eeuw stamt.

De façade aan de Via Sora zijde is grotendeels gelijk gebleven aan het originele gebouw.

De binnenplaats van het Palazzo Sora wordt door een portiek met bogen omlijst.

Corso Vittorio Emanuele II, 217 – Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.