Palazzo San Macuto Rome

Share the joy
  •  
  •  

Het Palazzo San Macuto is een historisch gebouw in de wijk Colonna in Rome. Het staat tegen de kerk van dezelfde naam aangebouwd.

Weetjes Palazzo San Macuto Rome

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van Palazzo San Macuto is Via del Seminario, 76 – Rome. Het paleis is niet toegankelijk voor het publiek en kan enkel aan de buitenkant bezichtigd worden.

Geschiedenis Palazzo San Macuto Rome

Het Palazzo San Macuto heet zo omdat het kerkje dat zich aan hetzelfde plein bevindt aan deze heilige gewijd is. Deze Macuto zou een uit Wales afkomstige monnik zijn, die zich in de Romeinse stad Aleithum (het huidige Sant Malo) gevestigd zou hebben om aan de vervolgingen door de Saksen te ontsnappen. Hij had er meteen maar een klooster gesticht, waarop hij door de bevolking tot bisschop uitgeroepen was.

Het Palazzo San Macuto is tegen de kerk aan gebouwd. Opdrachtgever was Graaf Gabrielli di Gubbio en met de construktie werd in 1607 begonnen.

In 1729 werd het aan de Jezuïten gegeven, die er een kostschool voor de kinderen van aristocraten van maakten.

In 1774, toen de Orde verboden werd, werden zowel de kerk als het gebouw door de Monte di Pietà gekocht. De kerk werd aan de de Curiali broederschap verkocht, terwijl het paleis in handen kwam van Kardinaal Borromeo.

In 1849 verkreeg Mazzini het en later werd het de zetel van het Ministerie van Publieke Werken.

Tegenwoordig is het de zetel van het Collegio van San Roberto Bellarmino. Ook is de Bibliotheek van de Camera dei Deputati er gevestigd.

Via del Seminario, 76 – Rome

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *