Palazzo San Callisto Rome

Het Palazzo San Callisto is een historisch gebouw in de wijk Trastevere in Rome. Het staat op het Piazza di Santa Maria in Trastevere, naast de basiliek waaraan dit plein zijn naam te danken heeft. Sinds 1990 staat het paleis op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Palazzo San Callisto Rome

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het Palazzo di San Callisto bevindt zich aan het ;Piazza di Santa Maria in Trastevere. Het gebouw is niet voor toeristen toegankelijk.

Geschiedenis en beschrijving

Het Palazzo di San Callisto is genoemd naar de San Callisto Kerk. Deze kerk maakt min of meer deel uit van het gebouw zelf, dat eigendom is van de Pauselijke Stoel. In de loop der jaren vonden er verschillende verbouwingen en/of uitbreidingen plaats, waardoor het zich nu helemaal tot het Piazza di San Callisto uitstrekt.

Voordat het huidige gebouw opgetrokken werd (in 1613), stond er al een ouder paleis dat door de kardinaals die verantwoordelijk waren voor de aangrenzende basiliek gebruikt werd.

Paus Paulus V gaf de archiect Orazio Torriani de opdracht het huidige paleis voor de Benediktijner Orde te bouwen. Dit was waarschijnlijk een goedmakertje aangezien de paus het oude Benediktijner klooster opgeeist had om er het Palazzo Pontificio del Quirinale te laten bouwen.

Tegenwoordig zetelen er een aantal katholiek organizaties in het Palazzo di San Callisto.

Palazzo San Callisto Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.