Palazzo Rusticucci-Accoramboni Rome

Het Palazzo Rusticucci-Accorambini is een gebouw in de Via della Conciliazione in Rome. Het stond eerst op een andere plek en werd in de 30’er jaren van de vorige eeuw naar de huidige positie verhuisd.

Palazzo Rusticucci Rome

Adres en Openingstijden Palazzo Rusticucci

Het adres van het Palazzo Rusticucci is Via della Conciliazione, 44 – Rome. Het paleis is niet toegankelijk voor toeristen.

Geschiedenis Palazzo Rusticucci

Palazzo Rusticucci Rome
De achterkant van het Palazzo Rusticucci in 1930, voordat het naar de Via della Conciliazione verplaatst werd.

Net als het nabijgelegen Palazzo dei Convertendi bevond het Palazzo Rusticucci zich oorspronkelijk op een andere plek. Voordat de Via della Conciliazione aangelegd werd en de hele wijk opnieuw ingericht stond het op het Piazza Rusticucci, dat nu ook niet meer bestaat.

Het huidige gebouw is in 1950 opgetrokken. Voor de constructie werden elementen van het oude Palazzo Rusticucci gebruikt.

Dit originele gebouw was in 1585 voor Kardinaal Girolamo Rusticucci gebouwd. De architekten waren Fontana en Maderno.

Om het paleis te kunnen construeren had de kardinaal een aantal huisjes in de wijk gekocht met de bedoeling deze te laten verwoesten. Eén huiseigenaar weigerde en Rusticucci was genoodzaakt zijn paleis om het huisje van deze vrouw heen te bouwen en het erin te incorporeren. De erfgenamen waren even koppig en pas in 1785 werd het verkocht, al gebruikten de nieuwe eigenaars hetom er een café te beginnen.

De kardinaal had het paleis ondertussen aan de familie Accoramboni verkocht en in 1630 werd het de zetel van het Collegio Nazareno.

Aan het einde van de 19e eeuw woonden de zussen van Paus Pius X in het appartement, dat toen aan Michele Mazzarenti toebehoorde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.