Palazzo Patrizi Rome

Het Palazzo Patrizi is een historisch gebouw in de wijk Sant’Eustachio in Rome. Vroeger heette het Palazzo Aldobrandini.

Palazzo Patrizi Rome

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van het Palazzo Patrizi is Piazza di San Luigi de’ Francesi, 37 – Rome. Telefoon: +39 0668301354 of 0687901173. Er worden rondleidingen voor groepen van minstens 10 personen georganizeerd.

Geschiedenis Palazzo Patrizi Rome

De geschiedenis van dit paleis begint in 1512, wanneer Gaspero dei Garzoni een klein huisje koopt van Alfonsina Orsini. Het huis wordt ettelijke verbouwd, tot het in 1605 door Olimpia Aldobrandini aangeschaft wordt. Ze koopt meteen het belendende gebouw en laat de twee samenvoegen tot één paleis. De façade hiervan wordt in 1611 voltooid.

In 1642 wordt het verkocht aan de uit Siena afkomstige familie Patrizi. In 1726 sterft dit geslacht uit, waarop de echtgenoot van de laatste telg de achternaam Patrizi aanneemt. Diens dochter trouwt later met Markies Tommaso Naro en de familie Patrizi Naro Montoro is nog steeds eigenaar van het paleis.

De belangrijkste verbouwingen en restuaraties vonden plaats in het begin van de 17e eeuw (o.l.v. Sebastano Cipriani) en in 1823 (door Luigi Moneti).

Het gebouw bestaat uit drie verdiepingen, plus een mezzanino. Het portaal, de vensters en de kroonlijst worden versierd met het wapenschild van de familie Aldobrandini.

De friezen zijn versierd met bloemen- en plantenmotieven.

Op de hoek is een Madonella te zien.

Via het portaal komt men eerst in een gewelfde vestibule en dan op de binnenplaats. Aan de linkerkant van de vestibule bevindt zich een zaal met een aantal standbeelden die in nissen geplaatst zijn.

Het atrium op de eerste verdieping heeft een mooi 16e eeuws plafond.

De “groene zaal” is versierd met een fries die met afbeeldingen van Bijbelse gebeurtenissen versierd is. Deze zaal wordt verder opgeluisterd met schilderijen uit de 16e en 17e eeuw.

Ook de balzaal is versierd met een aantal schilderijen, waarvan de “Musen” van de hand van Francesco Solimena de bekendste is.

Op het plafond van de kapel zijn 18e eeuwse fresco’s te zien die de “Maagd met Kind” afbeelden, omringd door drie zaligverklaarde leden van de familie Patrizi.

Piazza di San Luigi de’ Francesi, 37 – Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.