Palazzo Merulana Rome

Het Palazzo Merulana is een relatief nieuwe tentoonstellingsruimte in de wijk Esquilino in Rome. Het museum heeft zowel een permanente tentoonstelling als steeds wisselende exposities.

Palazzo Merulana Rome

Nuttige informatie

Palazzo Merulana Rome
Palazzo Merulana is het gebouw rechts.

Adres: Via Merulana, 121 – 00185 Rome. Telefoon: +39 06 39967800. Openingstijden: Van woensdag t/m zondag van 12.00 tot 20.00 uur. Gesloten: Maandag en dinsdag. Toegangsprijs: 12 Euro. (Super Green Pass is verplicht.)

Geschiedenis en beschrijving

Het Palazzo Merulana is in 1929 opgetrokken in een bouwstijl die in Italië Umbertino genoemd wordt, naar de Koning die toen heerste. Het was oorspronkelijk de zetel van het Ufficio d’Igiene, maar raakte later in verval.

Na een renovatie wordt het door de kunstverzamelaars Elena en Claudio Cerasi gerbuikt om hun collectie tentoon te stellen. Het grootste deel van deze verzameling moderne en contemporaine kunst bevindt zich op de tweede verdieping. Een groot deel van de werken zijn door lokale kunstenaars gemaakt. Claudio Cerasi stierf in 2020, kort na de opening van het museum.

De begane grond wordt in beslag genomen door een boekwinkel en een café. Ook zijn hier beeldhouwwerken te zien van o.a. Antonietta Raphaël, Mario Cerioli, Pericle Fazzini en Ercole Drey.

Het museum organizeert ook steeds wisselende tentoonstellingen.

Palazzo Merulana, Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.