Palazzo Medici Lante della Rovere Rome

Het Palazzo Medici Lante della Rovere in Rome is genoemd naar vrijwel alle adelijke families die het ooit in hun bezit hebben gehad. Het is door de toevoeging van belende gebouwen in de loop der jaren steeds vergroot. Vreemd genoeg heeft het niet de naam gekregen van de huidige eigenaars.

Palazzo Medici Lante Della Rovere Rome

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van het Palazzo Medici Lante della Rovere is Piazza Dei Caprettari, 70 – Rome. Wijk: Rione Sant’Eustachio. Het gebouw is privé-bezit en kan enkel aan de buitenkant bezichtigd worden.

Geschiedenis Palazzo Medici Lante della Rovere Rome

Het paleis is na 1516 in opdracht van Alfonsina Orsini, de echtgenote van Piero dei Medici gebouwd. Zij had al een ander paleis in de buurt in haar bezit. Dit tweede paleis zou later een regeringsgebouw worden en heet nu Palazzo Madama.

Het oorspronkelijke ontwerp was waarschijnlijk van de hand van Giuliano da Sangallo. Het werk werd echter ten uitvoer gebracht door de Florentijnse architekt Nanni di Baccio Bigio.

Toen Alfonsina Orsini stierf, liet ze het paleis na aan haar zwager Giovanni de Medici, beter bekend als Paus Leo X.

Caterina de’ Medici woonde er ook een tijd. Toen zijn koningin van Frankrijk werd gaf ze al haarItaliaanse bezitting op. Het Palazzo kwam in handen van de Florentijnse tak van de familie.

In 1538 kreeg Marcantonio Palosio het paleis in bezit om het in 1558 aan Ludovico Lante door te verkopen. Deze liet het paleis verbinden met enkele belendende gebouwen.

Nadat Marcantonio Lante en Lucrezia della Rovere in het huwelijk waren getreden werd het paleis verder vergroot. Het werd samengevoegd met het ernaastgelegen Palazzo Della Rovere om één groot gebouw te vormen.

Rond het midden van de 18e eeuw werd het gehele gebouw door Carlo Murena gerestaureerd.

Een verticale streep bossage scheidt de Della Rovere van de Lante helft.

De binnenplaats wordt nog steeds opgeluisterd met de wapenschilden van de voormalige eigenaars van het gebouw.

De huidige eigenaars zijn de familie Aldobrandini.

Piazza Dei Caprettari, 70 – Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.