Palazzo Falconieri Rome

Het Palazzo Falconieri is een 16e eeuws gebouw in de Via Giulia in Rome. Het is de zetel van de Hongaarse Academie.

Palazzo Falconieri Rome

Adres, Openingsprijzen en Toegangsprijs

Het adres van het Palazzo Falconieri is Via Giulia, 1 – Rome. Telefoon: +39 066889671.

Geschiedenis Palazzo Falconieri Rome

Het paleis in in 1576 in opdracht van de familie Odescalchi gebouwd. Het had oorspronkelijk acht ramen en een portaal met de iris (het symbool van de familie Farnese) op de sleutelsteen en symbolen van de Odescalchi zelf op de kroonlijst van de façade.

In 1606 werd het gebouw door Mario Farnese gekocht en in 1638 kwam het in handen van de uit Florence afkomstige Falconieri familie, die zich in Rome verrijkt had doordat ze de gabelle (een soort belasting) op zout mochten innen.

Tussen 1646 en 1649 werd het palazzo door Borromini vergroot. Aan de rechterkant van de façade maakte hij een blinde deur, die eender was aan de al bestaande deur aan de linkerkant, waardoor er een symmetrie ontstond. Op deze deur is een valk (symbool van de Falconieri) afgebeeld.

De uiteinden waren versierd met twee enorme hermen met valkenkoppen en vrouwenborsten.

Aan de kant van de Tiber werd een nieuwe vleugel teogevoegd, met een loggia die uit drie bogen bestaat en en een balustrade die versierd is met twijzijdige hermen.

Toen de familie Falconieri in 1865 uitstierf werd het Palazzo Falconieri aan de Medici del Vascello verkocht.

In 1890 werden de grote muren langs de Tiber opgetrokken en het paleis onderging hierdoor enige modificaties.

Nadat het gekocht was door de Hongaar Vilmos Frankoi, die het Historisch-Geografisch Instituut gesticht had, kwam het in 1927 in handen van de Hongaars regering. Sinds 1928 is het de zetel van de Hongaarse Academie.

Via Giulia, 1 – Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.