Palazzo delle Esposizioni Rome

Het Palazzo delle Esposizioni op de Via Nazionale is de grootste interdisciplinaire tentoonstellingsruimte in het centrum van Rome. Het heeft drie verdiepingen en een totale oppervlakte van maar liefst 10 duizend vierkante meter. Er vinden altijd een aantal, steeds wisselende, tentoonstellingen gelijktijdig plaats.

Palazzo delle Esposizioni Rome

Nuttige informatie

Palazzo delle Esposizioni Rome
Palazzo delle Esposizioni

Het adres van het Palazzo delle Esposizioni is Via Nazionale 194 – 00184 Rome (tel. +39 06 39967500). Er zijn twee speciale ingangen voor gehandicapten, aan de Via Piacenza, snc en aan de Via Milano 13. Bus: 64, 70, 170, H, N7, N8, N9, N15, N18. Openingstijden: dinsdag, woensdag, donderdag, zondag van 10.00 tot 20.00 uur; vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 22.30 uur. Maandag gesloten. (Hoewel 8 December dit jaar op een maandag valt is het museum dan toch open.). De kassa gaat een uur voor sluitingstijd dicht. Toegangsprijs: 12,50 Euro; 10 Euro voor jongeren dan 25 en ouderen dan 65; 6 Euro voor jongeren tussen 7 en 18 jaar oud; gratis voor kinderen tot 6 jaar oud en gehandicapten. RomaPass houders krijgen korting. Op de eerste woensdag van de maand is het Palaexpo van 14.00 tot 19.00 uur gratis voor jongeren dan 30. Let op: Het Palazzo delle Esposizioni is niet gratis op de eerste zondag van de maand. Een kaartje kan, tegen een toeslag van 1,50 Euro, vooraf gereserveerd worden, zodat men niet in de rij hoeft te gaan staan. Hier moet wel gezegd worden dat er over het algemeen sowieso nauwelijks rijen zijn bij het Palazzo delle Esposizioni.

Huidige Tentoonstellingen Palazzo delle Esposizioni

Zoals altijd zijn er een aantal exposities aan de gang. Dit zijn de “World Press Photo Exhibition 2022” (tot 15 Juni) en “Video Brengt Geluk. Videokunst in Italië” (tot 4 September).

Geschiedenis en beschrijving

Toen de eerste plannen voor de bouw van een speciaal Palazzo delle Esposizioni gemaakt werden, besloot men een competitie uit te schrijven. Het project van Pio Piacentini kwam als winnaar uit de bus. Dit was geen koud kunstje, want hij had concurrentie van 73 andere ontwerpen.

Het werk begon in 1830 en de inwijding was in drie jaar later.

Bezoekers aan het Palazzo kunnen, naast de verschillende tentoonstellingen bezichtigen, ook gebruik maken van een restaurant, een café en zelfs een grote boekhandel.

Naast de tentoonstellingsruimten en de, zeg maar, commerciële zone, zijn er en bioscoopzaal, een auditorium en een Forum, dat voor verscheidene doeleinden te gebruiken is.

De kunsttentoonstellingen worden afgewisseld met archeologische en antropologische exposities en verder worden er films vertoond en er worden concerten en theaterprodukties gehouden.

In de boekhandel vinden presentaties en soms ook foto-exposities plaats.

Palazzo delle Esposizioni, Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.