Palazzo della Valle Rome

Het Palazzo della Valle is een historisch gebouw aan de Corso Vittorio Emanuele II in het centrum van Rome.

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van het Palazzo della Valle is Corso Vittorio Emanuele II, 101 – Rome. Het paleis kan enkel van buiten bezichtigd worden.

Palazzo della Valle Rome

Het Palazzo della Valle is tussen 1517 en 1523 gebouwd. De opdrachtgever was de aartsbisschop Kardinaal Andrea della Valle. Het is niet bekend wie de ontwerper van het gebouw was. Lorenzo Lotti, Andrea Sansovino en Antonio da Sangallo il Giovane bevinden zich onder de genoemde namen.

Na de dood van de kardinaal waren er verschillende elkaar opvolgende eigenaars, waaronder beroemde namen als de Capranica en Medici families.

In de 17e eeuw werd het paleis vergroot, onder andere door er een verdieping bovenop te bouwen. Cecchino Salviati kreeg de opdracht de grote zaal met fresco’s te beschilderen.

Toen het Palazzo della Valle gebouwd werd stond het nog langs de enigszins krom lopende Via Papale. Het is hieraan te wijden dat de façade aan de Corso Vittorio Emanuele enigszins convex is.

De inscriptie op het hoofdportaal verwijst naar Kardinaal della Valle. De op pilaren rustende boog die rechts van dit portaal te zien is hoorde bij een middeleeuwse poort.

Het Palazzo was bekend vanwege de rijke verzameling standbeelden en reliëfs die op de binnenplaats te zien waren.

De façade aan de Piazza Sant’Andrea della Valle zijde stamt uit de 17e eeuw, evenals die aan het Largo del Teatro Valle.

Corso Vittorio Emanuele II, 101 – Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.