Palazzo del Bufalo Ferrajoli Rome

Het Palazzo del Bufalo Ferrajoli is een historisch gebouw in Rome. Het staat tegenover het Palazzo Chigi. De begane grond wordt bijna geheel door winkels in beslag genomen.

Palazzo del Bufalo Ferrajoli Rome

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van het Palazzo del Bufalo Ferrajoli is Piazza Colonna, 355 – 00187 Rome (tel. +39 0669200497). Bus: 51, 62, 63, 83, 85, 160, 492, N4, N5, N12, N25. Openingstijden en toegangsprijs: Het gebouw kan enkel bij speciale gelegenheden als recepties, congressen en tentoonstelling bezocht worden.

Geschiedenis en beschrijving

Het Palazzo del Bufalo staat op de hoek van de Via del Corso en het Piazza Colonna. In de 1e eeuw werd het eigendom van de Del Bufalo familie. In die tijd waren er nog muurschilderingen op de façade te zien.

Nog in dezelfde eeuw werd het gerestaureerd door (waarchijnlijk) Giacomo dell Porta en in 1626, ter gelegenheid van het huwelijk van Paolo del Bufalo, vond o.l.v. Francesco Peparelli een verbouwing plaats.

In 1728 kwam het gebouw (dankzij een huwelijk) in handen van de Niccolini en in de 19e eeuw werd het gekocht door de Ferrajoli.

De façade aan het Piazza Colonna heeft vier verdiepingen die horizontaal in drie delen verdeeld zijn. Aan weerszijden van de hoofdingang bevinden zich 6 grote winkeldeuren, afgewisseld met vier kleinere deuren.

Ook de façade aan de Via del Corso zijde wordt op de begane grond door winkels in beslag genomen. De dakrand wordt versiers met roosvensters en wapenschilden van de Ferrajoli familie.

Gedurende de Napoleontische overheersing zetelde de Franse ambassadeur (een oom van de keizer zelf) in het gebouw.

Op de binnenplaats staat een fontein met het wapenschild van de Ferrajoli.

Piazza Colonna, 355 – Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.