Palazzo dei Convertendi Rome

Het Palazzo dei Convertendi is een historisch gebouw in wat nu de Via della Conciliazione in Rome is. Het wordt ook wel het Palazzo delle Congregazioni delle Chiese Orientali genoemd.

Palazzo dei Convertendi Rome

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van het Palazzo dei Convertendi is Via della Conciliazione 34 – Rome. Het paleis kan enkel aan de buitenkant bezichtigd worden.

Geschiedenis Palazzo dei Convertendi

Palazzo dei Convertendi Rome
Het Palazzo dei Convertendi toen het zich nog in het Piazza Scossacavalli bevond.

Het Palazzo dei Convertendi is veel ouder dan de straat waarin het zich bevindt en staat waar ooit het Piazza Rusticucci was.

Het is in 1510 ontworpen door niemand minder dan Bramante zelf. De opdrachtgever was de familie Spinola.

Het balkon boven de drie toegangsdeuren bevindt is van de hand van Baldassare Peruzzi.

Vaanf de 17e eeuw werd het paleis gebruikt als soort hostel voor diegenen die zich tot het Katholieke geloof wilden bekeren.

Oorspronkelijk stond het nu niet meer bestaande Piazza Scocciacavalli, maar in 1938 (bij de aanleg van de Via della Conciliazione) werd het steen voor steen afgebroken om op de huidige plek op vrijwel identieke wijze opnieuw opgebouwd te worden. Om dit te kunnen doen moesten er wel een aantal gebouwen uit de 15e en 16e eeuw afgebroken worden.

Voordat het tot hostel omgebouwd werd woonden o.a. de Koningin van Cyprus en, later, de beroemde kunstenaar Rafaël in het gebouw. (Het heette ook een tijdlang Casa di Raffaele.)

Het “Paleis van de Bekeerden” is niet voor toeristen toegankelijk. Tegenwoordig is het de zetel van de Congregazioni delle Chiese Orientali (“Gemeenschap van Oriëntaalse Kerken”). Het is eigendom van de Katholieke Kerk.

Palazzo dei Convertendi, Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.