Palazzo Cisterna Rome

Het Palazzo Cisterna is een historisch gebouw aan de Via Giulia in Rome. Tegenwoordig worden er moderne kunst tentoonstellingen gehouden.

Adres Palazzo Cisterna

Het adres van het Palazzo Cisterna is Via Giulia 163 – Rome.

Weetjes Palazzo Cisterna

Toen Guglielmo della Porta de opdracht kreeg het niet ver van het Palazzo Cisterna gelegen Palazzo Farnese te ornamenteren begon hij meteen een aantal gebouwen in de Via Giulia, die toen nog niet lang bestond, op te kopen.

Het Palazzo Cisterna is tegen het midden van de 16e eeuw in opdracht van Della Porta gebouwd. Hij woonde toendertijd zelf trouwens in een ander paleis in de Via Giulia, het huidige Palazzo Muccioli (n. 167), dat later met het Palazzo Cisterna samengevoegd zou worden.

Vanaf de 17e  tot het begin van de 20e eeuw zetelden de Spaanse Missionarissen in het Palazzo, waarna het in handen kwam van de familie Cisterna en de huidige naam kreeg. In de 2e helft van de 20e eeuw werd het deels erkocht aan de familie Ducci.

Tussen 1832 en 1846 is een verdieping aan het oorspronkelijk 4 etages tellende paleis toegevoegd. Dit gebeurde in opdracht van de toenmalige eigenaar Giovan Battista Marcucci.

Onder het paleis zijn resten van antieke gebouwen uit de 1e en de 2e eeuw gevonden..

Tegenwoordig wordt een deel van het gebouw door de Fondazione Ducci gebruikt als voor moderne kunst-tentoonstellingen.

Via Giulia 163 – Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.