Palazzo Chigi Rome

Het Palazzo Chigi bevindt zich, zoals een regeringsgebouw betaamt, midden in Rome. Het doet sinds 1961 dienst als de officiële residentie van de Italiaanse minister-president wat dus betekent dat o.a. Silvio Berlusconi er een tijdlang zijn minister-presidentiële lusten heeft kunnen botvieren.

Weetjes Palazzo Chigi Rome

Adres, Openingstijden, Toegangsprijs

Het adres van het Palazzo Chigi is Piazza Colonna, 370 – Rome (Distrikt: Colonna). Tel. +39 0667794555. Openingstijden: Palazzo Chigi kan enkel onder begeleiding bezocht worden, van Oktober tot Mei. Voor informatie belt U het onderstaande nummer of U schrijft naar visite@palazzochigi.it. Gesloten: Juni, Juli, Augustus, September. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis Palazzo Chigi Rome

In 1578 werd wat later het Palazzo Chigi zou worden, maar toen nog een verzameling krotten was, gekocht door de familie Aldobrandini. De krotten werden verwoest en men begon met de constructie van het nieuwe gebouw. De eerste architect was Matteo da Castello, maar in 1630 was het Carlo Maderno die de laatste hand aan het gebouw liet leggen.

In 1659 kocht Paus Alexander VII, in zijn pré-pauselijke tijd Fabio Chigi geheten, het gebouw voor zijn familie, wat tot de naamsverandering leidde.

Het palazzo is door de eeuwen heen erg vaak van eigenaar veranderd en elke bezitter heeft weer een nieuw stempel gedrukt op de architectuur ervan.

De eerste bezitters waren zonder uitzondering pauselijke families, maar tegen het einde van de 18e eeuw kwam de Spaanse Ambassade er te zitten. In 1878 was het de beurt aan de Oostenrijks-Hongaarse ambassade.

Bezienswaardigheden Palazzo Chigi Rome

Het kleine torentje bovenop het gebouw is daar geplaatst in opdracht van Olivia Aldobrandini, om het gebouw iets hoger te laten zijn dan het belendende Palazzo Montecitorio.

De Sala dei Mappamondi heet zo vanwege de schitterende 17de eeuwse aardbollen die aan beide kanten van de ingang staan opgesteld.

De Galleria Deti is genoemd naar een kardinaal die hier in de 17de eeuw woonde. Het is één van de mooist versierde zalen in het gebouw. Dit is de zaal met de loggia op de hoek van de Via del Corso en het Piazza Colonna, waar ook ooit een aanslag op Mussolini plaatsgevonden heeft.

De “Zaal van Maritieme Republieken” (Middeleeuwse onafhankelijke havenstaatjes, o.a. Venetië en Pisa, is met het Aldobrandini gedeelte van het gebouw verbonden door twee “Zalen van de Wandtapijten” (Saloni degli Arazzi).

De meest rijkelijk versierde zaal is de “Gouden Zaal”, die tot het appartement van de President behoort.

Piazza Colonna, 370 – Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.