Palazzo Chigi Ariccia

Het prestigieuze Palazzo Chigi (niet te verwarren met het Palazzo Chigi in Rome zelf) is een in de barokke stijl gebouwde residentie op het centrale plein van het stadje Ariccia in de heuvelachtige streek ten zuiden van de hoofdstad die bekend staat als de Colli Albani.

Weetjes Palazzo Chigi Arezzo

Adres, Openingsuren en Toegangsprijs

Slechts een gedeelte van het Palazzo Chigi is open voor het publiek. Het Piano Nobile (2e verdieping) kan op elke dag behalve maandag bezocht worden. Doordeweeks worden rondleidingen gegeven om 11.00, 16.00 en 17.30 uur. Op zaterdag en zondag is dit om 10.30, 11.30, 12.30, 16.00, 17.00, 18.00 en 19.00 uur. Vanaf 1 Oktober tot 31 Maart wordt de 19.00 rondleiding al om 15.00 uur gehouden.

De Kamers van Kardinaal Flavio Chigi (1e verdieping) en de tentoonstellingsruimte van het Barok Museum zijn enkel te bezichtigen op Zaterdag, Zondag en feestdagen. De tijden zijn van  10.00 tot 12.30 en van 16.00 tot 19.00 (15.00 tot 18.00 in de winter) uur.

De toegangsprijs is 7 Euro voor het Piano Nobile en 7 Euro voor de kamers van de kardinaal plus het museum.

Heet adres van het Palazzo Chigi is Piazza della Repubblica, 1, 00040 Ariccia , Italië (Tel. +39 069330053).

Geschiedenis Palazzo Chigi Ariccia

Het gebouw is genoemd naar de steenrijke familie die de opdracht tot de construktie gegeven had. Deze Chigi waren extreem invloedrijk en verschillende telgen ervan brachten het zelfs tot Paus.

Het Chigi Paleis is ontworpen door de beroemde Gian Lorenzo Bernini (met enige hulp van de hand van Carlo Fontana) en huisvestigt tegenwoordig een museum waar tal van exposities, concerten en rondleidingen gehouden worden.

Het paleis ziet er nog vrijwel precies zo uit als toen het gebouwd werd. Ook de meubelen en andere aankleding zijn in de afgelopen vier eeuwen nauwelijks veranderd.

De kunstwerken in het museum zijn grotendeels afkomstig uit het Romeinse Palazzo Chigi, dat door de familie in 1918 aan de Italiaanse Staat verkocht is.

Het Palazzo Chigi in Ariccia zelf werd in 1988 door Prins Agostino Chigi Albani della Rovere aan de stad geschonken.

Verschillende scènes uit de door Luchino Visconti gerigisseerde film Il Gattopardo zijn in het Palazzo Chigi opgenomen.

Bij de residentie hoort een immens park, dat maar liefst 28 hectare in beslag neemt. Dit 16e eeuwse park kent een grote verscheidenheid aan planten en bomen, waartussen her en der wat archeologische ruïnes staan. De bekendste hiervan behoorden tot de aan de Godin Diana gewijde “nemus aricinum“.

Het park was oorspronkelijk aangelegd als “barco” een voor de jacht bedoeld stuk land, maar het werd later tot een tuin omgetoverd, ook weer met medewerking van Bernini en Fontana, o.a. het Piazza del Mascherone (“Grote Masker Plein”), de Sneeuwgrot en de Fonteinen van het Masker.

De Volière stamt uit 1628 en is door de familie Savelli gebouwd.

Ook is er een monument dat van de Via Appia Antica afkomstig is en in 1997 hier opnieuw opgebouwd is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.