Palazzo Brancaccio Rome

Het Palazzo Brancaccio is een historisch gebouw aan de Via Merulana in Rome. Tot voor kort was het de zetel van het Museo Nazionale d’Arte Orientale er gevestigd.

 Palazzo Brancaccio Rome

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van het Palazzo Brancaccio is Via Merulana, 248 – 00185 Rome (tel. 06 46974832). Het telefoonnummer is dat van het Museum voor Oriëntale Kunst. Het gebouw zelf is niet voor het publiek toegankelijk. Bus: 16, 75, 714, 717, C3.

Geschiedenis en beschrijving

Het Palazzo Brancaccio was eigendom van de steenrijke New Yorkse socialite Mary Elizabeth Bradhurst Field, die het in 1879 van de stad Rome geërfd had. Haar dochter was getrouwd met Prince Salvatore Brancaccio.

Voorheen was het een kerk met belendend klooster dat toebehoorde aan de Franciscaanse Clarissen Kloosterorde van Santa Maria della Purificazione ai Monti, maar na de Eenwording van Italië werden religieuze ordes verboden en werd de voormalige kerk eigendom van de Italiaanse Staat.

Toen de Via dello Statuto (die het Piazza Vittorio Emanuele II met de Via Merulana verbindt) aangelegd werd, moest Bradhurst Field het klooster noodgedwongen met de grond gelijk laten maken en de rest van het gebouw tot een residentieeel paleis om laten vormen. Nog later werd het palazzo te klein voor zowel de Fields als de Brancaccio’s en werd het langs de Via Merulana uitgebreid.

De meeste schilderijen en andere versieringen in het Palazzo Brancaccio zijn gemaakt door de huisartiest van de Brancaccio‘s, Francesco Gai.

Toen het Palazzo Brancaccio aangepast werd om er de collectie van het Museo Nazionale d’Arte Orientale onder te brengen werden een aantal muren en plafonds verwijderd en werd het gebouw in zijn oorspronkelijke staat hersteld.

Via Merulana, 248 – Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *