Palazzo Baldassini Rome

Het Palazzo Baldassini (of het Palazzo Baldassini Palma) is een historisch gebouw in de wijk Sant’Eustachio in Rome. Het is in het begin van de 16e eeuw door de architekt Antonio da Sangallo de Jongere gebouwd.

Weetjes Palazzo Baldassini Rome

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van het Palazzo Baldassini is Via delle Coppelle, 35 – Rome. Tel. +39 066840421. Wijk: rione Sant’Eustachio.

Geschiedenis Palazzo Baldassini Rome

Palazzo Baldassini Rome
Palazzo Baldassini

Het Palazzo Baldassini is tussen 1515 en 1518 gebouwd. De opdrachtgever was de jurist Melchiorre Baldassini en de architekt was Antonio da San Gallo de Jongere.

Baldassini was afkomstig uit Napels. Hij gaf les aan de Sapienza Universiteit en stond bekend als de “advocaat van de armen”. In 1512 nam hij met Paus Julius II deel aan het werk aan het vijfde Lateraanse Concilie.

Hoewel hij zijn nieuwe paleis door Antonio da Sangallo had laten bouwen, werd de zogeheten Scuola di Raffaello (leerlingen van de beroemde schilder, waaronder Perin del Vaga, Giovanni da Udine, Polidoro da Caravaggio en Maturino ingehuurd om het interieur te beschilderen.

De architect gebruikte oude Romeinse principes bij de bouw van het paleis. De binnenplaats werd gezien als het centrale punt van het huis en de as liep van de ingang, via de hal en de binnenplaats naar de tuin aan de achterkant.

De façade doet enigszins denken aan die van het Palazzo Farnese, die eveneens (maar wel later) door San Gallo ontworpen is.

Het is de huidige zetel van het Luigi Sturzo Instituut.

Via delle Coppelle, 35 – Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.