Openingstijden Colosseum Rome 2020

Colosseum Rome

De volgende informatie over de openingstijden en de toegangsprijs van het Colosseum in Rome is geldig vanaf 1 november 2019. Van oktober tot maart is het Colosseum gratis op de eerste zondag van de maand. Houd er wel rekening mee dat de rijen dan nog langer zijn dan normaal. Aangezien het om een 3-in-1 kaartje gaat zijn deze openingsuren en entréeprijzen ook geldig voor het Forum Romanum, de Fori Imperiali en het Palatijn.

Beschrijving en geschiedenis van het Colosseum

Openingstijden Colosseum, Forum Romanum, Palatijn en Fori Imperiali Rome

Speciale openingstijden i.v.m. Covid-crisis

Op 1 februari 2021 heropenen het Colosseum, het Forum Romanum en het Palatijn, voorlopig enkel van maandag t/m vrijdag en van 10.30 tot 16.30 uur. De kassa gaat om 15.30 uur dicht.

Normale openingstijden

Over het algemeen geldt dat het Colosseum geopend is van 08.30 uur tot één uur voor zonsondergang. Dit betekent in de praktijk het volgende:

 • Van 2 Januari tot 15 Februari: 08.30 – 16.30
 • Van 16 Februari tot 15 Maart: 08.30 – 17.00
 • Van 16 Maart tot de laatste zaterdag in Maart: 08.30 – 17.30
 • Van de laatste zondag in Maart tot 31 Augustus: 08.30 – 19.15 (maar op 2 Juni gaat hetColosseum pas om 13.30 uur open).
 • Van 1 tot 30 September: 08.30 – 19.00
 • Van 1 Oktober tot de laatste zaterdag in Oktober: 08.30 – 18.30
 • Van de laatste zondag van Oktober tot 31 December: 08.30 – 16.30

Het Colosseum is gesloten op 1 Januari en op 25 December.

De kassa sluit één uur voor sluitingstijd.

Toegangsprijs

Colosseum, Forum Romanum en Palatijn ticket

Toegang tot het Colosseum kost 16 Euro en hierbij is ook de toegang tot het Palatijn, het Forum Romanum en de Fori Imperiali inbegrepen. Inwoners van de Europese Gemeenschap tussen de 18 en 25 jaar oud betalen 2 Euro. Jongeren dan 18 en ouderen dan 65 mogen gratis naar binnen. Speciale tentoonstellingen zijn in de prijs inbegrepen. Het kaartje is één dag geldig. De Roma Pass, de Omnia Vatican & Roma Card en de Archeologia Card zijn geldig. (De Archeologia Card is echter op het moment niet verkrijgbaar en zal misschien afgeschaft worden.)

Full Experience ticket

Sinds begin 2020 is er ook een Full Experience ticket. Dit kost 22 Euro (2 Euro met korting) en is 2 dagen lang geldig voor het Colosseum, het Palatijn, het Forum Romanum en de Fori Imperiali. In het Colosseum geeft dit toegang tot de arena en het ondergrondse niveau, die met een normaal ticket niet bezocht kunnen worden. Het geeft ook toegang tot de SUPER sites in het Forum en het Palatijn, inclusief het Museo Palatino, de Aula Isiaca en de Loggia Mattei, het Huis van Augustus, het Huis van Livia, de Tempel van Romulus, de Santa Maria Antiqua Kerk en de Domus Transitoria.

Adres Colosseum

Colosseum bezoeken met Archeologia Card Rome
Colosseum

Het adres van het Colosseum is Piazza del Colosseo en het bevindt zich in de wijk Celio. Het is makkelijk te bereiken vanaf het centrale station, d.m.v. metro lijn B (halte: Colosseo). Ook te voet is het goed te doen: Volg de Via Cavour tot het einde en ga dan linksaf de Via dei Fori Imperiali in. De totale wandeltijd zal tussen de 15 en 20 minuten liggen.

Indien U niet vantevoren gereserveerd heeft kunt U het beste Uw toegangsbewijs bij het Palatijn halen, aangezien de rijen daar het kortst zijn.

Het Palatijn kaartjeskantoor is in de Via di San Gregorio en waar dat van het Colosseum is wordt meteen duidelijk wanneer U er aankomt vanwege de enorme rij. Het Forum Romanum heeft twee kassa’s, aan de Via Sacra (tegenover de Boog van Titus) en bij het Largo della Salara Vecchia. Het Palatijn en het Forum zijn overigens met elkaar verbonden, dus éénmaal binnen kunt U beide bezichtigen. Let wel op: Dit betekent ook dat U deze twee bezienswaardigheden aaneensluitend dient te bezoeken.

Wanneer het heel erg druk is geeft men U, wanneer U het kaartje bij het Palatijn koopt, meteen een tijd waarop U het Colosseum binnen mag.

Ook kunnen kaartjes voor het Colosseum vooraf bij het Palazzo Altemps of het Museo delle Terme di Diocleziane gekocht worden, maar dan is er een toeslag van 2 Euro.

Telefoon en Internet (Reserveren en Informatie)

Voor informatie en reserveringen kunt U twee nummers bellen:

 • 0039 06 39967700 (maandag tot vrijdag: 09.00 tot 13.00 en 14.00 tot 17.00 uur; zaterdag enkel in de ochtend). De derde ring en het ondergrondse gedeelte van hetColosseum kunnen zonder gids maar met een begeleider bezocht worden. Hiervoor is een telefonische reservering (betaling met credit card) via dit nummer verplicht.
 • 0039 060608 (elke dag: 09.00 tot 21.00 uur).

Bij de volgende websites kunt U terecht voor reserveringen:

 • https://archeoroma.beniculturali.it/siti-archeologici/colosseo
 • https://www.coopculture.it/heritage.cfm?id=2#

NB: Het Colosseum is de populairste attractie van Rome. Er mogen niet meer dan drie duizend mensen tegelijk naar binnen. Hoewel het moeilijk voor te stellen is wordt dat aantal soms bereikt. In dat geval moet men zelfs indien men een reservering heeft wachten tot er weer mensen binnengelaten kunnen worden.

Gehandicapten toegang bij het Colosseum

Er zijn liften voor gehandicapten. Om bij de bovenste gedeelten te komen dient men zich bij de kassa te melden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.