Openbaar Vervoer Ciampino Roma Termini

Share the joy
  •  
  •  

Er zijn verschillende manieren om vanaf het vliegveld Ciampino naar het centrum van Rome te reizen. Drie busmaatschappijen verzorgen direkte verbindingen met het centrale station Roma Termini, maar U kunt ook eerst met de bus naar Anagnina (laatste halte op metro lijn A) en dan met de metro verder de stad in. Het taxi-tarief tussen Ciampino en het centrum van de stad is vastgelegd op 30 euro.

Openbaar Vervoer Ciampino-Rome en Rome-Ciampino

De goedkoopste wijze is om eerst de Cotral-bus te nemen naar Anagnina en dan metro lijn A naar Termini (of naar elders in de stad als Uw hotel niet in de buurt van het centrale station is). De prijs van deze bus is 1,30 Euro en een metro-ticket kost 1,50 euro. Met dit laatste kaartje kunt U, eenmaal in de stad, eventueel ook overstappen op een stadsbus.

De tweede mogelijkheid is om eerst de bus van het vliegveld naar het treinstation van Ciampino te nemen en dan een trein naar Termini. De prijs is ongeveer hetzelfde, maar de trein is niet erg regelmatig en de plek waar hij aankomt in Termini is helemaal achterin het station, wat betekent dat U dan nog een heel eind moet lopen (met misschien zware koffers).

De maatschappijen Cotral/Schiaffini, SIT Shuttle en Terravision verzorgen direkte busverbindingen tussen Ciampino en Rome. Op het vliegveld kunt U de kaartjes op de bus kopen (Er zijn ook kantoren in de aankomsthal, maar daar wordt U meestal doorgestuurd naar de bussen zelf.) Op de terugweg verkopen Cotral/Schiaffini (halte op 50 meter van de Via Giolitti-uitgang van het station) en SIT Shuttle (de halte is soms op het Piazza dell’Indipendenza, soms in de Via Marsala) bij het intstappen, terwijl Terravision een kantoor in de Via Marsala heeft, dat ze TerraCaffé genoemd hebben. De tarieven van deze tickets schommelen tussen de 4 en de 6 Euro, afhankelijk van waar en wanneer U ze koopt. U wordt aangemoedigd de kaartjes vooraf via de websites van de verschillende maatschappijen te kopen, maar daar zit wel een nadeel aan: Op de weg van het vliegveld naar het station wachten ze vaak totdat de busssen helemaal vol zitten en kan het zijn dat U erg lang moet wachten. De reistijd hangt heel erg van het verkeer af, op zondagochtend kan het in 20 minuten, maar in het spitsuur kan het ook een uur duren.

Het taxi-tarief van het centrum van Rome naar het vliegveld Ciampino is al sinds 2006 niet veranderd. De prijs is 30 Euro, met een maximum van 4 passagiers. Bagage is gratis en er mag geen toeslag gevraagd worden voor zon- en feestdagen of avonduren.

Roma Termini Opstappunten Bussen naar Ciampino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *