Omnia Vatican & Rome Card 2020

De Omnia Vatican & Rome Card is de eerste toeristenkaart in Rome die zowel in de stad zelf als in Vaticaanstad geldig is. De prijs van de Omnia Vatican & Rome Card 2018 is 95 Euro.

Weetjes Omnia Vatican & Rome Card 2018

Omnia Vatican & Rome Card
Omnia Vatican & Rome Card

De Omnia Card is tot stand gekomen door middel van een samenwerking tussen de stad Rome en het Opera Romana Pellegrinaggi, dat door het Vaticaan gerund wordt. In de praktijk komt het erop neer dat men alle voordelen van de al bestaande Roma Pass heeft, plus een gratis bezoek aan de Vaticaanse Musea en de Sint-Pietersbasiliek.

De kaart kost 95 Euro. Kinderen tussen de 6 en 12 betalen slechts 65 Euro. Kinderen jonger dan 6 betalen niets. De geldingsduur is tot middernacht van de derde dag nadat U de kaart voor het eerst gebruikt. (NB: Houd de website van de Omnia Pass in de gaten, wat af en toe worden er kortingen aangeboden.)

Waar de Omnia Card Kopen?

De Omnia Vatican & Rome Card kan zowel online als bij de ORP (Opera Romana Pellegrinaggi) kantoren en de PIT (Punti Informativi Turistici) van Rome gekocht worden. Indien U de kaart online koopt zult U, éénmaal in Rome zelf, Uw voucher om moeten ruilen bij één van de ORP kantoren (NB: Di kan niet bij de informatiepunten van de stad!).

 • Het O.R.P. Meeting Point Roma Cristiana bevindt zich op het Piazza Pio XII, 9, tegenover het Sint-Pietersplein. Het is elke dag van 09.00 tot 18.00 uur geopend.
 • Het tweede O.R.P. bevindt zich bij de Basiliek van Sint Jan van Lateranen, op het Piazza di Porta San Giovanni, 6 en is van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 13.00 en van 14.30 tot 18.00 uur geopend.

Waar Kunt U de Kaart Gebruiken?

 • Bij het Colosseum en het de archeologische opgravingen van het Palatijn of het Forum Romanum gaat men gratis naar binnen en heeft men bovendien een speciale ingang zodat er niet in de rij gestaan hoeft te worden.
 • Gratis toegang tot een van de andere attracties waar de Roma Pass geldig is.
 • Bij de Vaticaanse Musea mag U gratis naar binnen en ook hier heeft U een voorkeursrij. (De Sixtijnse Kapel maakt deel uit van dit museum.)
 • Ook bij de Sint-Pietersbasiliek mag U gratis naar binnen (net als iedereen, overigens!) tenzij U de voorkeur geeft aan de Vaticaanse Tuinen, waar U een rondritje krijgt in een minibus.
 • Hetzelfde geldt voor de Sint Jan van Lateranen Basiliek, al mag U met de Omnia Card ook de kloosterhof bezichtigen.
 • De Mamertijnse Gevangenis is ook gratis.
 • U krijgt korting bij alle andere musea en attrakties waar de Roma Pass geldig is.
 • U mag gratis met de Roma Cristiana Open Bus tour mee.
 • U krijgt een stadsplattegrond en een audio guide voor vier verschillende stadswandelingen (mocht er nog tijd over zijn).
 • Ook het openbaar vervoer mag U gedurende de drie dagen dat de kaart geldig is gratis gebruiken.

Is de Omnia Card wel zo Gunstig?

Even rekenen. De prijs van de Roma Pass (die ook al te hoog is) is 36 Euro. Met de Omnia Card komt hier 59 Euro bovenop. Hiermee komt U sneller de Vaticaanse Musea binnen, maar als U het zelf online doet kost dit slechts 20 Euro.

De Sint Pietersbasiliek is sowieso gratis, dus het enige voordeel dat U heeft is dat U de rijen kunt ontwijken, maar dit kan ook op een andere manier.

De Vaticaanse Tuinen zijn uniek, maar als U hiervoor kiest, moet U weer bij de Sint Pieter in de rij gaan staan.

De Sint Jan van Lateranen is gratis voor iedereen. Rijen zijn er nooit.

U bespaart 10 Euro bij de Mamertijnse Gevangenis, maar zou U deze normaal ook bezocht hebben?

De kaart is maar drie dagen geldig? Gaat U nog tijd hebben voor de Roma Cristiana Bus Tour?

Aan U de keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *