Nuovo Mercato Esquilino Rome

De Nuovo Mercato Esquilino is een grote markt (groente, fruit, vlees, vis en huishoudelijke artikelen) in de multi-culturele wijk Esquilino in Rome. Deze overdekte markt bestaat uit twee grote huizenblokken. In het eerste deel wordt vooral goedkope, meest uit China afkomstige kleding verkocht, terwijl men in het tweede deel voor fruit, groente en andere levensmiddelen van over de hele wereld terecht kan.

Nuovo Mercato Esquilino Rome

Adres en openingstijden

De Mercato Rionale Nuovo Esquilino is gevestigd in twee grote gebouwen op de hoek van de Via Filippo Turati en de Via Mamiani. Openingstijden: Van 07.00 tot 14.00 uur. Gesloten: Zondags. Metro: Vittorio Emanuele (lijn A). Bus: 105. (NB: Tijdens de Covid-crisis is slechts één van de verschillende ingangen geopend. Deze is aan de Via Principe Amedeo.)

Geschiedenis en beschrijving

Nuovo Mercato Esquilino Rome
Nuovo Mercato Esquilino

De Nuovo Mercato Esquilino was niet altijd overdekt. Tot een tiental jaar geleden werd hij gehouden op het centrale plein van de wijk, het Piazza Vittorio Emanuele II. De geluidsoverlast en de stank werden de bewoners echter een doorn in het oog en de markt werd naar de huidige plek in de Via Principe Amedeo verplaats.

Deze oorspronkelijke markt, twee rijen kraampjes romdom het Piazza Vittorio Emanuele zelf, bestond al meer dan een eeuw voordat hij naar de huidige plek verhuisde. Hij werd tegen het einde van de 19e eeuw geopend en in 1913 gerestuareerd. Zowel gedurende de fascistische tijd als in de tweedewereldoorlog bleef men er gewoon doorwerken, maar op 15 September 2001 werd de Nuovo Mercato Esquilino ingewijd.

Voordat het gebouw tot markt omgebouwd werd was het een kazerne van de carabinieri. Het is één van de kleurrijkste markten van de stad, ook omdat de wijk Esquilino gekenmerkt wordt door een hoge concentratie immigranten. Behalve in de streek gekweekte groenten kun je er dan ook terecht voor specialiteiten uit de hele wereld.

Tuin van Confucius

Tuin van Confucius, Nuovo Mercato Esquilino Rome
Tuin van Confucius

Het deel van de markt waar goedkope kleding verkocht wordt is veel minder interessant dan de levensmiddelenafdeling. Het gebouw zelf heeft echter een interessante attractie. De centrale ruimte wordt in beslag genomen door de intieme Tuin van Confucius, die een perfect contrast vormt met de drukte van de markt zelf.

Nuovo Mercato Esquilino, Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.