Musumeci Greco Museum Rome

Het Musumeci Greco Museum bevindt is een klein “huismuseum” in de Via del Seminario in het centrum van Rome. De collectie bestaat uit een groot aantal wapens. De oudste stammen uit de 15e, de meest recente uit de 20ste eeuw.

Musumeci Greco Museum Rome

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Musumeci Greco Museum Rome
Musumeci Greco Museum

Adres: Via del Seminario, 87 – 00186 Rome. Telefoon: +39 06 6791846. Officiële naam: Casa Museo Accademia d’Armi Musumeci Greco. Het museum is enkel op zaterdagochtend toegankelijk, onder begeleiding van een gids. De toegangsprijs is 15 Euro per persoon, maar de Uw groep moet uit minstens 20 personen bestaan.

Geschiedenis en beschrijving

Het Musumeci Greco Museum zetelt op de eerste verdieping van een 15e eeuws paleis in het centrum van de stad. Het was de woning va Diego de Valdés, de camerlengo (“kamerheer”) van paus Alexander VI Borgia.

De verzameling van het museum bestaat uit een groot aantal wapens uit een periode die loopt van de 15e tot de 20ste eeuw.

Het museum is genoemd naar de familie Musumeci Greco. De eerste telg van dit geslacht wasSalvatore Greco dei Chiaramonte, die aan de zijde van Garibaldi voor de Italiaanse eenwording streed. Een andere vertegenwoordiger van de familie was Agesilao Greco, die eind 19e eeuw als best schermer van de wereld beschouwd werd.

Tijdens de rondleiding worden er ook schermlessen gegeven. Filmsterren als Errol Flynn en Charlton Heston hebben hier geleerd hoe ze een zwaard vast moesten houden.

Via del Seminario, 86 – 00186 Rome

Alles over de wijk Colonna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.