Museumkaarten Rome

Rome heeft een aantal verschillende museumkaarten, waarvan de Roma Pass de bekendste is. Ze zijn vaak veel minder voordelig dan ze lijken, dus win goede informatie in voordat U tot de aanschaf besluit. Houd er rekening mee dat, welke kaart U ook kiest, U zonder Green Pass niet bij de meeste monumenten en museums naar binnen mag.

Museumkaarten Rome

Roma Pass

Roma Pass 2016 - museumkaarten Rome

De bekendste museumkaart van Rome is ook op het openbaar vervoer geldig. De kaart heet Roma Pass en kost 52 Euro. Hiervoor krijgt U twee musea of monumenten gratis en een korting op de volgende attracties die U bezoekt. Hij is echter niet overal geldig en het blijft de vraag of de pas wel de moeite waard is.

Roma Pass 48 Hours

Roma Pass 48 Hours 2016 - museumkaarten Rome

Sinds 2014 is er ook een Roma Pass voor bezoekers die minder tijd in Rome doorbrengen. De Roma Pass 48 Hours is, zoals de naam aangeeft, twee etmalen lang geldig en werkt verder min of meer op dezelfde manier als de langere versie. Er is echter slechts één bezienswaardigheid gratis te bezoeken, maar U kunt wel 48 uur lang gratis openbaar vervoer genieten. De prijs is 32 Euro.

Archeologia Card

Huis Vestaalse Maagden Forum Romanum

De derde kaart kan enkel gebruikt worden bij die bezienswaardigheden die met de klassieke oudheid te maken hebben, zoals het Colosseum, het Forum Romanum, een aantal attracties langs de Via Appia Antica en de zetels van het Museo Nazionale Romano. Deze Archeologia Card kan niet op het openbaar vervoer gebruikt worden, maar is wel 7 dagen lang geldig. (Op het moment is de Archeologia Card niet verkrijgbaar, en het is nog niet duidelijk of hij dat ooit weer zal zijn.)

Omnia Vatican and Rome Card

Omnia Vatican & Rome Card - museumkaarten Rome

Een vrij recente aanwinst is de Omnia Vatican and Rome Card, die zowel in Rome zelf als bij de belangrijkste attracties van Vaticaanstad geldig is. Deze kaart is wel een stuk duurder en ook weer maar drie dagen geldig. Een groot voordeel van de Omnia Card is dat je bij de Sint-Pietersbasiliek niet in de rij hoeft te staan. Ook hier geldt dat het beter is even een sommetje te maken vooraleer de vrij dure kaart aan te schaffen. De kaart, die net als de Roma Pass 72 uur geldig is, kost 129 Euro.

Omnia Card 24 Hours

Sinds kort is er ook een Omnia Card die slechts 24 uur geldig is. Let wel goed op bij de aanschaf, want het Colosseum is niet in dit aanbod inbegrepen. De prijs is maar liefst 69 Euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.