Museo di Roma Palazzo Braschi

Het Museo di Roma – Palazzo Braschi is gehuisvestigd in een gebouw dat de façade aan het Piazza Navona heeft, al is de ingang aan het Piazza San Pantaleo. De huidige expositie is gewijd aan Canova.

Museo di Roma Palazzo Braschi

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van het Palazzo Braschi is Piazza Navona, 2 – Rome. De hoofdingang is in Piazza San Pantaleo, 10 – 00186 Roma (tel. +39 060608 voor informatie en reserveringen). Het is geopend van dinsdag tot zondag van 10.00 tot 19.00 uur. Op 24 en 31 December zijn de openingstijden van 10.00 tot 14.00 uur. Maandag gesloten; 1 Januari, 1 Mei en 25 December gesloten. De toegangsprijs is 9,50 Euro. (Korting: 7,50 Euro). Een combi-ticket met het Museo Barracco is 11 Euro. Gratis voor kinderen onder de 6. Bij speciale tentoonstellingen kunnen de prijzen iets hoger liggen. De Roma Pass is geldig. Op de eerste zondag van de maand is het museum gratis voor residenten.

Tentoonstellingen

Canaletto Tentoonstelling Rome

De huidige tentoonstelling in het Museo di Roma is gewijd aan de 18e eeuwse Venetiaanse schilder van stadsgezichten, Canaletto. Deze expositie zal tot 19 Augustus duren en wordt apart betaald.

Een kleinere expositie is gewijd aan de architect Raffaele De Vico. Voor deze tentoonstelling hoeft geen toeslag betaald te worden.

Hoogtepunten Museo di Roma – Palazzo Braschi

Museo di Roma Palazzo Braschi
Kleistandbeeld van Taddeo Barberini, misschien van de hand van Ercole Ferrata (17e eeuw)

Het Museo di Roma beschikt over een enorme verzameling van meer dan honderdduizend schilderijen, tekeningen, etsen, foto’s, beeldhouwwerken, meubelen en kledingstukken, keramiek en zelfs hele koetsen. Deze kunnen uiteraard niet alle gelijktijdig tentoongesteld worden en dit gebeurt dan ook volgens een rotatie-systeem.

Bijzonder is de collectie foto’s uit de 19e eeuw, waarvan er een aantal typisch Romeinse straatscènes uit die tijd tonen.

De muren van een aantal zalen zijn versierd met tempera schilderingen die uit het einde van de 18e en het begin van de 19e eeuw stammen.

Een ander hoogtepunt is de monumentale trap, waar onder andere de beroemde architect Valadier aan meegewerkt heeft.

Piazza San Pantaleo, 10 – 00186 Roma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.