Museo Barracco Rome

Het Museo Barracco (of eigenlijk het Museo di Scultura Antica Giovanni Barracco) is een klein museum in het centrum van Rome met een collectie antieke kunstwerken afkomstig uit verschillende gebieden rond de Middellandse Zee.

Museo Barracco Rome

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van het Museo Barracco is Corso Vittorio Emanuele 166/A – 00186 Rome. Rione: Parione. Voor informatie en reserveringen kunt U het informatienummer van de stad bellen: +39 060608. Het museum is geopend van oktober tot mei van 10.00 tot 16.00 uur en van juni tot september van 13.00 tot 19.00 uur. Gesloten: Maandag. De toegangsprijs is 6,50 Euros (11 Euros voor een combi-kaartje met het Museo di Roma in Palazzo Braschi). De Roma Pass is geldig.

Geschiedenis en beschrijving

Museo Barracco Rome (paradewagen, Cyprus)
Paradewagen (Cyprus, 5e eeuw voor Chr.)

Het Museo Barracco is genoemd naar baron Giovanni Barracco, die de collectie antieke sculpturen in 1902 aan het museum geschonken heeft. Vóór 1947, het jaar dat de verzameling naar de huidige lokatie in de Corso Vittorio Emanuele II verhuisde, verbleef het in Barracco’s eigen huis in de Via del Corso en later in een klein pand aan het eind van de Corso Vittorio Emanuele.

Het kleine pand wordt Le Roy, of ook de Farnesina ai Baullari, genoemd. Het is gebouwd naar een ontwerp van Antonio da Sangallo de Jongere in de zestiende eeuw. In de 18e eeuw werden er een aantal verdiepingen bijgebouwd, terwijl de architect E. Guj het in de 20e eeuw weer terugbracht naar de oorspronkelijke stijl.

De Barracco collectie bestaat uit 380 Egyptische, Assyrische, Cypriotische, Griekse, Etruskische en Romeinse kunstwerken die, zoals Barracco’s bedoeling was, een overzicht geven van de Mediterrane kunst door de tijd.

Corso Vittorio Emanuele 166/A – Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.