Mausoleum van Augustus Rome

Het Mausoleum van Augustus in Rome was de begraafplaats voor de keizers van het Romeinse Rijk. Het monument, dat ook wel Augusteo genoemd wordt is in maart 2021 voor het eerst in tientallen jaren weer voor het publiek opengesteld.

Mausoleum van Augustus Rome

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza Augusto Imperatore – Rome. Openingstijden: 1 t/m 26 maart, dinsdag t/m vrijdag, 9.00-16.00 uur; 27 maart t/m 21 april van dinsdag t/m zondag van 9.00 tot 16.00 uur; 22 april – 30 juni van maandag t/m zondag van 9.00 tot 19.00 uur. Aangezien het monument pas sinds kort weer open is, is het geheel uitverkocht. Toegangsprijs: 4 Euro (3 Euro korting) + 1 Euro reserveringskosten.

Geschiedenis en beschrijving

Mausoleum van Augustus Rome
Mausoleum van Augustus

Het Mausoleo di Agosto staat op het Piazza Augusto Imperatore in Rome.

Het werd door de keizers uit het begin van onze jaartelling gebruikt als begraafplaats. Hun as werd er in gouden urnen opgeslagen.

De buitenkant was toen nog met marmer bedekt en om het ronde gebouw stonden cypressen en symmetrisch opgestelde egyptische obelisken.

In de 5e eeuw werd alles wat kostbaar was uit het museum gestolen en de as buiten het mausoleum op de grond gegooid.

Later voldeed het aan verschillende functies: het diende een tijdje als fort, als arena voor stierengevechten, en als tuin.

In de 30er jaren liet Mussolini het Mausoleum opnieuw restaureren.

Het is overigens niet het enige Mausoleum in Rome: De Engelenburcht aan de andere kant van de rivier was oorspronkelijk bedoeld als mausoleum voor keizer Adrianus, aangezien het Mausoleo di Agosto al vol was.

Piazza Augusto Imperatore – Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *