Laatste Nieuws Rome

Share the joy
  •  
  •  

Op deze pagina kunt U het laatste nieuws lezen dat van belang kan zijn voor toeristen die de komende weken in Rome verblijven. Stakingen en andere eventuele vervoersproblemen, bezienswaardigheden die in de steigers staan, speciale openingen en belangrijke festivals, etc.

Laatste Nieuws Rome

Halte Barberini Metrolijn A Gesloten

Openbaar Vervoer Rome

Nu Repubblica weer open is is Barberini de enige halte op metrolijn A die niet toegankelijk is. De reden is dat de roltrappen in dit station het risico lopen het te begeven. Het is niet bekend wanneer de halte weer opengaat. Het grappige is dat een van de roltrappen in Repubblica nog steeds kapot is. De halte is meer dan een half jaar gesloten geweest.

24 Juli Staking Openbaar Vervoer Rome

Staking Rome

De volgende staking in Rome is aangekondigd voor woensdag 24 Juli. Het is minder ingrijpend dan gewoonlijk, aangezien deze staking slechts 4 uur zal duren. Tussen 12.30 en 16.30 uur zullen er geen bussen, trams en metro’s rijden. De staking geldt ook voor de Cotral bussen naar de vliegvelden Fiumicino en Ciampino.

Delen Metrolijn A Gesloten in de Zomer

Vanaf 8 Juni tot eind Augustus 2019 zullen steeds wisselende delen van metrolijn A gesloten zijn voor onderhoud. Meer details over welke stations wanneer gesloten zijn.

Palazzo Bonaparte Gratis Geopend op 9 Juli

Palazzo Bonaparte Rome

Vanaf oktober 2019 gaat een deel van het Palazzo Bonaparte als tentoonstellingsruimte gebruikt worden. De eerste tentoonstelling zal aan impressionische schilders gewijd zijn. Voor wie nu in Rome is, op 9 Oktober zal het gebouw van 14.00 tot 24.00 uur gratis te bezichtigen zijn.

Volksfeest Festa de Noantri (Trastevere, Juli)

Voor de inwoners van de wijk Trastevere in Rome is de belangrijkste gebeurtenis van het jaar het Festa de Noantri. Dit festival wordt ter ere van de Madonna del Monte Carmelo (of ook wel Madonna del Carmine) gevierd. De festiviteiten duren van 15 tot 29 juli, al vindt het hoogtepunt op 20 Juli plaats.


Delen van Lijn A Gesloten van Juni t/m Augustus 2019

Alsof dit niet genoeg is zullen, te beginnen op 8 Juni, elk weekend een aantal stations op lijn A wegens onderhoud gesloten blijven. Er zal wel voor vervangende bussen gezorgd worden. Lees verder voor meer details over de gedeeltelijke sluiting van metrolijn A in Juni, Juli en Augustus 2019.)Vier Fonteinen in de Steigers

Acqua Paola Fontein - Bezienswaardigheden Trastevere

Het luxe modehuis Fendi sponsort het schoonmaken van vier bekende fonteinen in Rome. Het gaat om de Fontana dell’Acqua Paola (op de Janiculumheuvel), de Mozesfontein (op het Piazza San Bernardo), het Acquedotto del Peschiera (Piazzale degli Eroi) en de Fontana dell’Acqua Vergine (op de Pincioheuvel). in het kader van het project “Fendi voor Fonteinen”, dat in 2015 van start ging met de restauratie van de Trevifontein.

Tarpeïsche Rots gerestaureerd door gucci

Tarpeïsche Rots - Laatste Nieuws Rome
Tarpeïsche Rots

Als Fendi het doet kan Gucci natuurlijk niet achterblijven en dus belooft het beroemde modemerk in juni 2019 1,6 miljoen euro voor de restauratie van de Tarpeïsche Rots beschikbaar te stellen. Het pad rond de klif wordt vrijgemaakt en ook de tuinen eromheen worden gerestaureerd. De reden voor de restauratie is dat in augustus 2018 stukken rots en aarde van de klif zijn gevallen.

Duur Pootje Baden in de trevifontein

Trevi - wijken Rome

Er zijn tegenwoordig nogal wat toeristen die denken dat het leuk of stoer is om pootje te baden of zelfs te zwemmen in de beroemde Trevifontein. De burgemeester heeft dan ook besloten dure boetes uit te gaan schrijven voor mensen die hierop betrapt worden. Dit geldt ook voor andere fonteinen in Rome.

Mond der Waarheid Gaat Geld Kosten

Mond der Waarheid Rome

Vanaf September 2016 is het niet meer mogelijk om gratis foto’s van jezelf te laten maken met je hand in de Mond der Waarheid. Voor twee Euro mag je niet meer dan één enkele foto laten maken. Men heeft het geld nodig om de Santa Maria in Cosmedin Kerk te restaureren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *