Laatste Nieuws Rome

Share the joy
  •  
  •  

Op deze pagina kunt U het laatste nieuws lezen dat van belang kan zijn voor toeristen die de komende weken in Rome verblijven. Stakingen en andere eventuele vervoersproblemen, bezienswaardigheden die in de steigers staan, speciale openingen en belangrijke festivals, etc.

Laatste Nieuws Rome

Drie Haltes Metro lijn A Gesloten

Openbaar Vervoer Rome
Op het moment zijn drie haltes op metrolijn A niet toegankelijk. De reden is dat de roltrappen ingestort zijn of het risico lopen het te begeven. Het gaat om de haltes Repubblica, Barberini en Spagna. Het is niet bekend wanneer ze weer opengaan. In de tussentijd zijn er vervangende bussen tussen Termini (vak D op het centrale busplein voor het station) en Flaminio, die bij de niet functionerende metrohaltes stoppen.

12, 13 en 14 April Japans Bloemenkijkfeest in Botanische Tuin

De Japanse sierkers bloeit maar heel kort. Ter gelegenheid van deze periode wordt in de Botanische Tuin in Rome het Bloemenkijkfeest (Hanami) gehouden. Er zijn rondleidingen voor volwassenen en origami-lessen voor kinderen. Bovendien zijn er tentoonstellingen van kakejiku (Japanse schilderkunst) en ikebana (bloemstukken maken).

5 Mei 2019 Museums Rome gratis

Colosseum bezoeken met Archeologia Card Rome
Zoals altijd zijn verschillende museums op de eerste zondag van de maand gratis in Rome. Dit geldt niet voor de privé-museums en ook niet voor de Capitolijnse Musea (die enkel gratis zijn voor residenten). De Vaticaanse Musea zijn sowieso gesloten. Het Colosseum is echter wel gratis.

Duur Pootje Baden in de trevifontein

Trevi - wijken Rome
Er zijn tegenwoordig nogal wat toeristen die denken dat het leuk of stoer is om pootje te baden of zelfs te zwemmen in de beroemde Trevifontein. De burgemeester heeft dan ook besloten dure boetes uit te gaan schrijven voor mensen die hierop betrapt worden. Dit geldt ook voor andere fonteinen in Rome.

Mond der Waarheid Gaat Geld Kosten

Mond der Waarheid Rome
Vanaf September 2016 is het niet meer mogelijk om gratis foto's van jezelf te laten maken met je hand in de Mond der Waarheid. Voor twee Euro mag je niet meer dan één enkele foto laten maken. Men heeft het geld nodig om de Santa Maria in Cosmedin Kerk te restaureren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *