Laatste Nieuws Rome

Op deze pagina kunt U het laatste nieuws lezen dat van belang kan zijn voor toeristen die de komende weken in Rome verblijven. Stakingen en andere eventuele vervoersproblemen, bezienswaardigheden die in de steigers staan, speciale openingen en belangrijke festivals, etc.

Laatste Nieuws Rome

Wandtapijten Rafael in Sixtijnse kapel

Sixtijnse Kapel Rome - Rafael

Om de Wandtapijten van Rafaël beter te kunnen beschermen, worden ze meestal niet in de Sixtijnse Kapel zelf tentoongesteld, maar in de Pinoteca van het Vaticaan. Van 17 februari tot 23 februari 2020 worden ze in hun oorspronkelijke positie tentoongesteld.

Colosseum Gratis op 2 Februari

Curia Julia Rome

Op 2 Februari, de eerste zondag van de maand zijn veschillende musea en andere attracties in Rome gratis te bezichtigen. Naast het Colosseum zelf zijn dit onder andere Parco del Colosseo het Romeinse Forum, het Palatijn en de verschillende zetels van het Museo Nazionale Romano.)

Tentoonstellingen in Rome

Canova Tentoonstelling Palazzo Braschi Rome

Het is vaak het geval dat de belangrijkste tentoonstellingen van het jaar in Rome gedurende de wintermaanden plaats vinden. Ook deze winter zijn er verschillende interessante exposities. De belangrijkste zijn gewijd aan Antonio Canova, het Impressionisme, Frida Kahlo en Pompeï.

Zitverbod op de Spaanse Trappen

Het was al verboden op de Spaanse Trappen te eten en te drinken, wat enigszins begrijpelijk is vanwege de achtergelaten troep, maar nu mag je er zelfs niet eens meer gaan zitten. Boetes worden nog niet gegeven, maar de patrouillerende Vigili Urbani fluiten je wel meteen terug als je hier even je voeten wilt strekken.

Halte Barberini Metrolijn A Gesloten

Openbaar Vervoer Rome

Nu Repubblica weer open is is Barberini de enige halte op metrolijn A die niet toegankelijk is. De reden is dat de roltrappen in dit station het risico lopen het te begeven. Het is niet bekend wanneer de halte weer opengaat. Het grappige is dat een van de roltrappen in Repubblica nog steeds kapot is. De halte is meer dan een half jaar gesloten geweest.

Metrostation Cornelia Drie Maanden Dicht

Dit station beschikt over 12 roltrappen en 7 liften, die allemaal gecontroleerd moeten worden. Vanaf 30 December is het de beurt aan het station Cornelia, eveneens op lijn A. Baldo degli Ubaldi is sinds kort weer open.

Nieuw Combi-ticket Forum Romanum, Palatijn en Fori Imperiali

Forum Romanum Rome

Het is nu mogelijk om het Forum Romanum, de Fori Imperiali en het Palatijn te bezoeken met een enkel kaartje van 16 euro (14 Euro voor EU inwoners tussen de 18 en 25 jaar oud en gratis voor EU inwoners onder de 18). Het kaartje is één dag geldig.

Voorlopig Geen Stakingen in Rome

Stakingen Rome

De laatste staking in Rome vond plaats op vrijdag 25 Oktober. Over het algemeen is er in de Eeuwige Stad ongeveer eens per maand een staking, dus de volgende zal waarschijnlijk niet alng op zich laten wachten. U wordt hier op de hoogte gehouden.

Vier Fonteinen in de Steigers

Mosesfontein, pronkfontein van het Felice Aquaduct Rome

Het luxe modehuis Fendi sponsort het schoonmaken van vier bekende fonteinen in Rome. Het gaat om de Fontana dell’Acqua Paola (op de Janiculumheuvel), de Mozesfontein (op het Piazza San Bernardo), het Acquedotto del Peschiera (Piazzale degli Eroi) en de Fontana dell’Acqua Vergine (op de Pincioheuvel). in het kader van het project “Fendi voor Fonteinen”, dat in 2015 van start ging met de restauratie van de Trevifontein.

Tarpeïsche Rots gerestaureerd door gucci

Tarpeïsche Rots - Laatste Nieuws Rome
Tarpeïsche Rots

Als Fendi het doet kan Gucci natuurlijk niet achterblijven en dus belooft het beroemde modemerk in juni 2019 1,6 miljoen euro voor de restauratie van de Tarpeïsche Rots beschikbaar te stellen. Het pad rond de klif wordt vrijgemaakt en ook de tuinen eromheen worden gerestaureerd. De reden voor de restauratie is dat in augustus 2018 stukken rots en aarde van de klif zijn gevallen.

Duur Pootje Baden in de trevifontein

Trevi - wijken Rome

Er zijn tegenwoordig nogal wat toeristen die denken dat het leuk of stoer is om pootje te baden of zelfs te zwemmen in de beroemde Trevifontein. De burgemeester heeft dan ook besloten dure boetes uit te gaan schrijven voor mensen die hierop betrapt worden. Dit geldt ook voor andere fonteinen in Rome.

Mond der Waarheid Gaat Geld Kosten

Mond der Waarheid Rome

Vanaf September 2016 is het niet meer mogelijk om gratis foto’s van jezelf te laten maken met je hand in de Mond der Waarheid. Voor twee Euro mag je niet meer dan één enkele foto laten maken. Men heeft het geld nodig om de Santa Maria in Cosmedin Kerk te restaureren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.