Koepel Sint-Pieter Rome

Een van de mooiste uitzichten die Rome te bieden heeft is die vanaf de door Michelangelo ontworpen koepel van de Sint-Pietersbasiliek.

Koepel Sint-Pietersbasiliek Rome

Openingstijden en Toegangsprijs

Openingstijden: Van 1 April tot 30 September van 08.00 tot 18.00 uur; van 1 Oktober tot 31 Maart van 08.00 tot 17.00 uur. Als U het niet erg vindt om 537 traptreden te beklimmen, hoeft U maar 6 Euro te betalen. Als U het eerste deel (171 treden) met de lift gaat is dit 8 Euro.

Geschiedenis Koepel Sint-Pieter Rome

Koepel Sint-Pieter Rome
De koepel van de Sint-Pieter

De Koepel van de Sint-Pietersbasiliek is door Michelangelo ontworpen. Vanaf 1547 tot zijn dood op 89-jarige leeftijd in 1564 hield deze zich ononderbroken bezig met de basiliek.

Toen hij stierf was de tamboer vrijwel af. Deze wordt gekenmerkt door dubbele zuilen die zich aan weerszijden van vierkante ramen bevinden.

Na de dood van Michelangelo nam diens leerling Giacomo della Porta het werk over en slaagde erin de constructie van de koepel in 22 maanden te voltooien.

De lantaarn is 17 meter hoog en het kruis op de koepel zelf bevindt zich op meer dan 136 meter boven de grond. De diameter is meer dan 42 meter.

Vanaf de koepel is er een schitterend panorama over de stad, en met name over de Vaticaanse Tuinen, die men andere enkel door middel van een rondleiding kan bezoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.