Kerken Rome

De belangrijkste kerken in Rome zijn de vier kerken die bekend staan als basilica maior of pauselijke basilieken. Hierbij is de Sint-Pietersbasiliek natuurlijk de allerbelangrijkste. Het totale aantal kerken in de stad komt echter boven de 900 uit en de meeste hiervan hebben wel een crypte, of één of ander mooi kunstwerk dat de moeite waard is.

Kerken Rome

Basilica’s maior (pauselijke basilieken)

Sint-Pietersbasiliek

Openingstijden Sint Pietersbasiliek Rome

De Sint-Pietersbasiliek is de belangrijkste kerk van het Christendom en samen met het Colosseum de grootste toeristische attractie in de stad. In de 4e eeuw werd de eerste basiliek gebouwd en in de 16e eeuw werd de huidige versie van de Sint Pieter voltooid. Hoogtepunten zijn de koepel, het baldakijn, de Pietà van Michelangelo, maar verder zijn er nog honderden kunstwerken te zien.

Openingstijden Sint-Pietersbasiliek | Sint-Pietersplein |

Sint-Jan van Lateranen (San Giovanni Laterano)

Sint-Jan van Lateranen Basiliek Rome

De Sint-Jan van Lateranen Basiliek is de officiële kathedraal van Rome en dus de zetel van de paus. Deze kerk is in de 4e eeuw na Christus gebouwd. Dit gebeurde aan wat toen de rand van de stad was om de Romeinen niet op stang te jagen. De basiliek beschikt ook over een mooie kloosterhof.

Baptisterium | Palazzo Lateranense |

Santa Maria Maggiore Basiliek

Interieur Santa Maria Maggiore Basiliek - Kerken Rome

De Santa Maria Maggiore Basiliek is de grootste aan Maria gewijde kerk in Rome. Het is ook een van de oudste kerken van de stad, zoals onder andere te zien is aan een aantal mozaïeken uit de 5e eeuw. Elk jaar op 5 Augustus laat men, ter herinnering aan een mysterieuze sneeuwval, bloemenbladeren van de kerk naar beneden dwarrelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.