Keats-Shelley Museum Rome

Het Keats-Shelley Museum bevindt zich aan de rechterzijde van de Spaanse Trappen in Rome. Het aan de Engelse romantische dichters Keats en Shelley gewijde memorial house heeft nog steeds de originele meubelen.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs Keats-Shelley Museum Rome

Het officiële adres van het Keats-Shelley House is Piazza di Spagna, 26 – Rome. Wijk: Campo Marzio. Openingstijden: Maandag tot Vrijdag van 9 tot 13 en van 15 tot 18 uur. Op Zaterdag van 11 tot 14 en van 15 tot 18 uur. Het Keats-Shelley museum is telefonisch te bereiken op (+39)06 678 4235, via fax op (+39)06 678 4167 en via mail op info@keats-shelley-house.org. De toegangsprijs is 3.50 Euro. Het is gratis voor kinderen die jonger zijn dan 6 jaar oud.

Keats-Shelley Museum Rome

In het begin van de negentiende eeuw kwam de Engelse dichter John Keats naar Rome omdat het Romeinse klimaat goed voor zijn tuberculose zou zijn. Het werkte niet en Keats stierf , 26 jaar oud, op 23 Februari 1821, in zijn huis in Rome onderaan de Spaanse Trappen bij Trinità dei Monti. Een aantal bewonderaars zamelen in Amerika en Engeland begon geld in te om het huis te kopen en de herinnering aan Keats en Percy Bysshe Shelley (die beide in het niet-katholieke kerkhof in Testaccio begraven liggen) levend te houden.

De vier kamers in het huis werden door Koning Vittorio Emanuele III geopend als het Keats-Shelley Memorial House. Het huis valt te bewonderen met het originele meubilair, samen met verschillende relikwieën van het leven van Shelley, die op 30-jarige leeftijd stierf gedurende een bootreis na, net als Keats, een groot deel van zijn leven in Rome en de rest van Italië doorgebracht te hebben.

Ook zijn er waterverfschilderijen van de schilder Joseph Severn, die samen met Keats in het huis woonde, te zien. Er is een borstbeeld van Keats, een lok van zijn haar en een handtekening van Oscar Wilde te zien. Bovendien zijn er 10,000 boeken en manuscripten over de relatie tussen Engeland en Italië gedurende de romantische periode.

Piazza di Spagna, 26 – 00187 Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.