Geschiedenis Zagarolo

De geschiedenis van Zagarolo wordt grotendeels betaald door de tijd dat de familie Colonna er de macht in handen had en de belangrijkste gebouwen in het centrum zijn dan ook in hun opdracht gebouwd.

Geschiedenis Zagarolo

Al voor de Romeinse tijd waren er nederzettingen op de plek waar Zagarolo zich bevindt, wat aangetoond wordt door opgravingen op het grondgebied van het stadje.

De naam van het stadje is afkomstig van het Latijnse sagum, de naam van het uniform dat door de Romeinse soldaten gedragen werd.

Gedurende de middeleeuwen werd Zagarolo continu door de pauselijke legers verwoest wanneer deze weer eens tegen de opstandige Colonna familie op moesten treden.

In 1439 werd het centrum geheel verwoest door de Vitelleschi.

In 1580 begon Pompeo Colonna een wederopbouw met het opnieuw contrueren van de Santa Maria Annunziata Kerk, nog steeds de belangrijkste bezienswaardigheid van Zagarolo.

Zijn zoon Marzio Colonna zou hierna de middeleeuwse borgo in een Renaissance centrum omtoveren door er verschillende prestigieuze paleizen te laten bouwen.

Aangezien hij meer geld uitgaf dan hij zich eigenlijk kon veroorloven, werd hij echter gedwongen het stadje aan Kardinaal Ludovisi te verkopen, die het niet veel later doorverkocht aan Prins Giovan Battista Rospigliosi.

Hoewel vroeger een landbouwgemeenschap, is Zagarolo tegenwoordig een meer industriƫle stad geworden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.