Geschiedenis Vicovaro

Vicovaro bevindt zich op de plek waar het volk der Aequi een soort verkenningspost had van waaruit ze hun territorium wilden uitbreiden. Later namen de Romeinen er de macht over en na de middeleeuwen kwam het in handen van de machtige Orsini familie.

Geschiedenis Vicovaro

Oorspronkelijk was er op de plek waar Vicovaro zich nu bevindt een nederzetting van het volk der Aequi, die zo ongeveer het hele grensgebied van de huidige regio’s Latium en Abruzzen bewoonden.

Ongeveer drie eeuwen voor Chr. namen de Romeinen de macht in de streek over. Nog steeds zijn er enige Romeinse ruïnes uit deze tijd bij het stadje te zien.

Het was een beetje een vooruitgeschoven post en was bedoeld om van hieruit het gebied van de Aequi verder uit te breiden.

In de eerste helft van de 5e eeuw zou San Benedetto drie jaar lang in één van de grotten op korte afstand van de stad gewoond hebben. Een aantal van deze grotten is in de 17e eeuw met fresco’s beschilderd.

Net als de rest van de streek kwam het in 1190 onder het gezag van de familie Orsini te staan. Als leengoed van deze machtige heren kwam het stadje tot grote bloei en werd omgevormd tot een belangrijk kasteel.

De Orsini lieten een aantal paleizen gebouwen, waarvan het belangrijkste het in de 13e eeuw opgetrokken Palazzo Baronale is.

De San Giacomo Kerk is in de 15e eeuw gebouwd.

In het begin van de 16e eeuw slaagde dit kasteel erin een aanval van de Valentini te weerstaan.

In 1672 namen de Bolognetti de heerschappij over de stad over en zij zouden het bezit ervan hebben tot het einde van het leenherenstelsel.

In de 18e eeuw liet de familie Bolognetti het Palazzo Bolognetti bouwen. De San Pietro Kerk stamt uit dezelfde tijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.