Geschiedenis Anticoli Corrado

Anticoli Corradi is waarschijnlijk rond de 10e eeuw gesticht, hoewel er al voor de Romeinse tijd een nederzetting was. De stad was vanaf die tijd vrijwel continu in handen van een aantal verschillende leenheren. In de 19e eeuw brachten veel kunstenaars er hun tijd door vanwege de schoonheid van de vrouwelijke modellen.

Geschiedenis Anticoli Corrado

Anticoli Corrado
Anticoli Corrado

Op de plek waar Anticoli Corrado zich bevindt was er al een nederzetting van het volk der Aequi. Later werd het een Romeinse kolonie.

De stad zelf wordt voor het eerst vermeld in een geschrift uit 997. In die tijd was het, zoals vrijwel de hele streek, eigendom van de Abdij van Subiaco.

Hierna wisselde het regelmatig van eigendom. Tot 1430 was Anticoli Corrado achtereenvolgens in handen van de families Poli, Conti en Antiochia.

Het is aan deze laatsten dat de stad zijn huidige naam te danken heeft. Tot de 13e eeuw heette de plaats enkel Anticoli, maar de leenheer Corrado d’Antiochia liet zijn eigen naam hieraan toevoegen. De goede man wilde niet de vergetelheid ingaan.

Later, hoewel onder de invloedssfeer van de pauselijke staat, was het eigendom van de families Colonna, Barberini en Massimo.

In de 19e eeuw raakte de stad bekend vanwege de mooie vrouwen. Vele kunstenaars openden er ateliers om er modellen en landschappen te schilderen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.