Geschiedenis Affile

Affile bevindt zich in het oostelijke deel van de provincie Rome en de loop van de geschiedenis heeft die van de meeste plekken in de streek gevolgd. Oorspronkelijk was het een nederzetting van het volk der Aequi, vervolgens een Romeinse kolonie en uiteindelijk werd de stad eigendom van de Abdij van Subiaco.

Geschiedenis Affile

Affile bestond al voordat de Romeinen de streek bezetten. In het jaar 135 voor Christus werd het stadje een Romeinse kolonie. Voordat dit gebeurde was het eerst onderworpen aan een volk dat Aequi genoemd werd, en later aan de eerste Romeinse bezetters die zich langs de rivier de Aniene vestigden.

In de 5e eeuw zou de heilige Benedictus hier zijn eerste wonder hebben verricht door een gebroken vaas te helen.

De oudste kerk van Affile, de San Pietro Kerk, is in dezelfde eeuw opgetrokken.

Tussen de 8e en de 11e eeuw vielen zowel de Lombarden als de Turken de streek binnen, wat tot veel verwoestingen leidde.

Twee eeuwen later gaf paus Pasquale II de nederzetting aan de Abdij van Subiaco. In 1456 werd deze abdij, samen met alle kastelen en andere bezittingen, aan een aantal zogeheten “commendataire abten” in bruikleen gegeven. Dit hield in dat deze wel de winsten van de abdij in hun eigen zak mochten steken, maar geen invloed op het religieuze leven uit konden oefenen.

Na deze datum hebben er geen noemenswaardige gebeurtenissen meer in de stad plaatsgevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.