Galleria Colonna Rome

De Galleria Colonna in Rome is enkel op zaterdagochtend te bezichtigen en is min of meer de privé-verzameling van de adelijke Colonna familie. Het museum zetelt in het Palazzo Colonna. Zes van de zalen van het paleis zijn voor het publiek opengesteld.

Galleria Colonna Rome

Adres, Openingsuren en Entréeprijs

Het adres is Palazzo ColonnaVia della Pilotta 17, Rome (Tel: +39 066784350). Bus: 40, 60, 64, 70, 117, 170, H, N7, N8, N9, N15, N18. Openingstijden: De Galleria Colonna is elke zaterdagochend (behalve in Augustus) van 09.00 tot 13.15 uur geopend. Toegangsprijs: 12 Euro. 60+, kinderen van 13 tot 17, universiteitsstudenen en gehandicapten betalen 10 Euro. Groepen van minstens 4 personen betalen ook slechts 10 Euro per persoon. Gratis voor kinderen jonger dan 13. Officiële website: www.galleriacolonna.it.

Geschiedenis Galleria Colonna

Galleria Colonna Rome
De Boneneter

De Galleria Colonna is gehuisvestigd in een schitterend palazzo met een spectaculaire 17e eeuwse Sala Grande, die o.a. gebruikt werd als achtergrond in de film “Roman Holiday” met Gregory Peck en Audrey Hepburn.

Tegenwoordig is er, helaas enkel op zaterdagochtend, een buitengewoon prestigieuze kunstcollectie te zien, met vooral veel werken van Europa’s beroemdste schilders uit de 17e eeuw, waaronder Brueghel enDughet.

De prachtig versierde kamers van het palazzo zelf wedijveren met de er tentoongestelde kunst, zoals de fresco’s van Bernardino di Betto, oftewel Pinturicchio, die het plafond van de “Kamer van de Fontein” opluisteren.

In totaal kan men zes kamers bezichtigen. De plafondschilderingen zijn gewijd aan Marcantonio Colonna, de beroemdste telg van de familie, die de Turken in 1571 bij de zeeslag bij Lepanto versloeg.

De Grote Hal wordt opgeluisterd door schilderingen van de hand van Giovanni Coli en Filippo Gherardi, de Zaal van de Landschappen werd versierd door Sebastiano Ricci en Giuseppe Bartolomeo Chiari beschilderde de Troonkamer.

Het beroemdste schilderij in de collectie is de rond 1584 geschilderde “Boneneter” (Mangiafagioli) van Annibale Carracci. Andere interessante werken zijn geschilderd door Italiaanse meesters als Salvatore Rosa, Guido Reni en Guercino.

De Kapelzaal en de verzameling 17e eeuwse wandkleden zijn pas sinds een aantal jaren te bezichtigen.

De kleurrijke marmeren vloer is afkomstig van de niet meer bestaande Tempel van Serapis.

De grote kanonskogel in de marmeren trap is een souvenir van het beleg van Rome in 1849.

Via della Pilotta, 17 – Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.