Fonteinen Rome

Alle grote en bekende pleinen in Rome beschikken wel over minstens één, maar vaak verschillende fonteinen, waarvan er een aantal (het is tenslotte Rome) tot de beroemdste toeristische attracties ter wereld behoren.

Fonteinen Rome

De meeste van de fonteinen zijn niet ouder dan het einde van de 17e eeuw. De reden hiervoor is dat vòòr die tijd er geen water was in grote delen van het centrum van Rome, aangezien de door de barbaren verwoeste aquaducten toen pas weer hersteld werden.

Trevifontein

Trevifontein Rome

De allerberoemdste van deze fonteinen is uiteraard de Trevifontein, al was het alleen maar vanwege Anita Ekberg, die Marcello Mastoianni uitdaagt om pootje te komen baden in de film La Dolce Vita.

Fontana dell’Acqua Paola

Acqua Paola - Fonteinen Rome

Wie La Grande Bellezza gezien heeft, herinnert zich waarschijnlijk de openingsscène, wanneer een toerist zodanig overmand wordt door de schoonheid van een fontein dat hij een hartaanval krijgt. Dit is de Acqua Paola Fontein (oftewel Fontanone) op de Janiculum heuvel.

Vierstromenfontein

Vierstromenfontein Piazza Navona, fonteinen Rome.

Op het Piazza Navona staan drie fonteinen, waarvan de centrale Vierstromenfontein de grootste en beroemdste is. Vier monumentale figuren die de toen bekendste rivieren personifiëren staan of zitten rondom een grote centrale obelisk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.