Fontein van de Kanonskogels Rome

De Fontein van de Kanonskogels staat in de Via di Porta Castello in de wijk Borgo in Rome. Het is één van de in 1927 door Pietro Lombardi ontworpen foneteinen die symbolisch staan voor de wijk waar ze zich bevinden.

Fontein van de Kanonskogels Rome

De Fontana delle Palle di Cannone bevindt zich onder een half-ronde van travertijns marmer gemaakte boog. In het midden is het wapenschild van de stad Rome te zien.

De fontein bestaat uit een masker dat midden in een piramide van stenen kanonskogels geplaatst is. Dit is een verwijzing naar het nabije Castel Sant’Angelo.

De kuip waarin het water valt deed vroeger dienst als drinkplaats voor paarden.

De Fontein van de Kanonskogels hoort tot een groep fonteinen die in 1927 in de verschillende wijken van Rome neergezet werden. Deze fonteinen waren alle op één of andere wijze symbolisch voor de wijk waar ze stonden. Voorbeelden zijn de Fontana delle Anfore (voor de wijk Testaccio), de Fontana delle Arti, de Fontana delle Tiare, de Fontana dei Libri, de Fontana della Pigna, de Fontana dei Monti, de Fontana della Botte en de Fontana del Timone. De ontwerper van deze fonteinen was Pietro Lombardi.

De Fontein van de Kanonskogels (meervoud) moet niet verward worden met de Fontein van de Kanonskogel (enkelvoud) in de Viale di Trinità dei Monti.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.