Fonte Nuova (Provincie Rome)

Fonte Nuova is een gemeente van ongeveer 33 duizend inwoners ten oosten van Rome zelf. De stad bestaat uit twee delen, Tor Lupara en Santa Lucia. Voor toeristen is er in de gemeente, die pas sinds 2001 bestaat, niet heel veel te beleven.

Alles over Fonte Nuova

Toeristeninformatie

Gemeentehuis: Via Carlo Goldoni, 23. Postcode: 00010. Kengetal: 06. Inwoneraantal: Ongeveer 33 duizend.

Met de auto/openbaar vervoer

Met de auto: Vanuit Rome volgt U de SP22a tot Uw bestemming.

Openbaar vervoer: Uw kunt Fonte Nuova met de gewone Romeinse stadsbus 337 bereiken.

Bezienswaardigheden

In de deelgemeente Tor Lupara is de toren van dezelfde naam te zien. Deze in 1286 door de Orsini gebouwde toren werd later aan het Sant’Agnese Klooster gegeven.

Ook op de top van de Monte Gentile zijn ruïnes van enkele middeleeuwse torens te zien.  De bekendste hiervan is de San Biagio Toren, die in de volksmond Sedia del Diavolo (“Zetel van de Duivel”) genoemd wordt.

De Galleria d’Arte Contemporanea en het Museo d’Arte Contemporanea zijn eveneens trekpleisters.

Geschiedenis

Fonte Nuova is op de ruïnes van het antieke Noventum gebouwd. Dit was één van de steden die samen de Lega Latina vormden.

In 1867, toen de streek nog Mentana genoemd werd, vond er een veldslag plaats tussen de Franse troepen en de soldaten van de paus. In het Museo Nazionale di Mentana wordt deze veldslag belicht.

De huidige gemeente begon zich pas na de tweede wereldoorlog te ontwikkelen. Dit gebeurde oorspronkelijk langs de Via Nomentana en de Via Palombara.

Fonte Nuova, Provincie Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.