Fontana dei Monti Rome

De Fontana dei Monti is een kleine fontein in de Via di San Vito in Rome. Ze staat vrijwel op de hoek met de Via Carlo Alberto. De naam Monti verwijst naar de wijk van die naam, hoewel ze in werkelijkheid in de rione Esquilino staat.

Fontana dei Monti Rome

Geschiedenis en beschrijving

Fontana dei Monti Rome
Fontana dei Monti

De “Monti Fontein” is 1927 door de architect Pietro Lombardi ontworpen en gebouwd. Het tijdstip is geen toeval want de stad Rome liet in dat jaar in verschillende wijken een fontein bouwen. Elke fontein verwees naar het wapenschild van de wijk waar hij geplaatst werd, of naar een activiteit waar die buurt mee geassocieerd werd.

Andere voorbeelden van deze fonteinen zijn de Fontana delle Anfore, de Fontana delle Arti, de Fontana delle Tiare, de Fontana dei Libri, de Fontana delle Palle di Cannone, de Fontana della Pigna, de Fontana della Botte en de Fontana del Timone.

De Fontana dei Monti staat langs een zijmuur van de Santi Vito e Modesto Kerk. Dankzij een trapsgewijze verhoging staat ze iets hoger dan het straatniveau. De versieringen aan de fontein verwijzen naar het wapenschild van de wijk Monti. De drie heuvels met sterren verwijzen naar Esquilino, Viminale en Celio, die bij de eerste versie van de wijk hoorden. Vanuit deze drie kogelvormige “heuvels” valt het water in drie kuipen.

Fontana dei Monti, Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.