Filacciano (Provincie Rome)

Filacciano bevindt zich in het uiterste noorden van de provincie Rome. Het stadje heeft ongeveer vijfhonderd inwoners. Een volk dat Falisken heette bouwde de eerste nederzetting hier. Vanaf de middeleeuwen was het stadje een speelbal in handen van verschillende adelijke families. Trekpleisters zijn het Castello del Drago en de Sant’Egidio Kerk.

Alles over Filacciano

Toeristeninformatie

Gemeentehuis: Via Oreste Leonardi 5 (tel. +39 0765 332113). Postcode: 00060. Kengetal: 0765. Inwoneraantal: Ongeveer 500.

Met de auto/openbaar vervoer

Met de auto: Volg eerst de E35 en dan de E45 tot net na Nazzano. Hier vervolgt U Uw weg op de SP20a tot U bij de afslag Filacciano komt.

Openbaar vervoer: Vanaf het station Saxa Rubra (op de Roma Nord treinlijn) neemt U een Cotral bus met als eindbestemming Poggio Mirteto. Filacciano is de halte voor Poggio. U kunt ook de FR1 trein naar Poggio Mirteto (vanaf o.a. Tiburtina of Ostiense) nemen en dan een Cotral bus naar Filacciano.

Bezienswaardigheden

Om het historische centrum binnen te komen moet men onder een boog door die deel uitmaakt van het Palazzo del Drago.

De Sant’Egidio Abate Kerk is waarschijnlijk tegen het einde van de 10e eeuw door Benediktijner monniken van de Farfa Abdij gesticht. in de in een sobere Romaanse stijl gebouwde kerk zijn een aantal 13e eeuwse fresco’s bewaard gebleven.

Geschiedenis

De eerste nederzetting die zich op de plek bevind was er door een het volk der Falisken gesticht.

In de 11e eeuw werd de huidige stad door de paus aan de Farfa Abdij geschonken.

In de 14e eeuw werd Filacciano leengoed van de familie Orsini, die twee eeuwen later door de Savelli opgevolgd werd. Latere bezitters waren de Franci, de Ferraioli en, in 1853 de Del Drago.

Filacciano, Provincie Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.