Evenementen December Rome

De maand December staat natuurlijk zoals overal ook in Rome in het teken van de kerstviering. Al ver voor de kerstdagen worden de winkelstraten versierd en de kerststallen in de kerken geplaatst. Het eerste belangrijke feest van de maand is echter het Festa dell’Immacolata op 8 December. 

Evenementen December Rome

Festa dell’Immacolata

Elk jaar op 8 December vindt het Feest van de Onbevlekte Ontvangenis plaats. Om 07.30 hangt de brandweer een bloemenkrans om de nek van het Maria-standbeeld op de Colonna dell’Immacolata op het Piazza Mignanelli. Om 12.00 uur bidt de paus het Angelus op het Sint-Pietersplein. Hierna gaat de paus naar de Santa Maria Maggiore Basiliek, waar hij om 15.20 uur de Salus Populi Romani-beeltenis eert. Om 16.00 uur gaat hij uiteindelijk terug naar het Piazza Mignanelli voor een dienst bij de bovengenoemde “Zuil van de Onbevlekte Ontvangenis”.

Kerstmis

Kerst in Rome - Evenementen December Rome
Kerstboom op het Piazza del Campidoglio

Al eind November beginnen verschillende winkels kerstversieringen in de etalage te zetten. De eerste kerstmarkten in Rome worden al in de laatste week van November geopend, maar de meeste beginnen pas op 8 December, wanneer het Festa dell’Immacolata plaats vindt. In alle kerken worden, vaak prachtige, kerststallen geplaatst. De mooiste staat natuurlijk op het Sint-Pietersplein en is dit jaar geheel van zand gemaakt. Er is ook een speciale kerststallententoonstelling in de stad. De grootste kerstbomen staan op het Sint-Pietersplein en het Piazza Venezia.

Gospel Festival

Gedurende de laatste weken van December vindt elk jaar het Gospelfestival plaats. Plaats van handeling is gewoonlijk het Auditorium Parco della Musica.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.